Parchetul triplu stratificat - distins si durabil

karelliaParchetul este o parte esentiala a decoratiunilor interioare, creand stil si atmosfera in locuinta. De aceea, parchetul este primul element prin care iti poti defini stilul personal, un parchet perfect evidentiind caracterul unic al casei. Design-ul si durabilitatea sunt primele criterii care trebuie luate in calcul la alegerea parchetului.

O solutie ideala o reprezinta parchetul din lemn triplu stratificat produs de finlandezii de la Karelia, comercializat in Romania prin subsidiara locala a companiei. Cele trei straturi de lemn difera prin compozitia lemnului si prin functionalitatea lor:

- Stratul de suprafata, alcatuit din lemn pretios, atent selectionat, cu o grosime de aproximativ 3,5 mm, este cel care confera distinctia si stilul parchetului. Pentru a-i asigura rezistenta la uzura, dar si aspectul aparte, este supus mai multor tipuri de tratamente specifice, dintre care cel mai comun este lacuirea. Cu ajutorul lacurilor si uleiurilor, lemnului i se confera frumusetea si stralucirea naturala a unui parchet distins. Alte tratamente speciale cuprind perierea, tratamentul stonewashing (o combinatie intre periere si tratament cu ulei alb), baituirea (cu noi optiuni de finisare pentru speciile exotice de lemn) sau tratamentul termic Amber.
- Corpul placii de parchet, realizat din lemn de molid finlandez (Picea fennica), de aproximativ 8 mm grosime.
- Stratul suport, din furnir tot de molid finlandez, de 2 mm.
Aceasta structura robusta si flexibila a placii ofera garantia ca parchetul Karelia va arata ca nou si peste cateva decenii de folosire.

O selectie speciala din gama completa Karelia ar putea cuprinde varietati de lemn deosebite, atat europene, cat si exotice:

Ciresul
Farmecul nemuritor al parchetului de cires este perfect atat pentru decoratiuni clasice, cat si pentru cele moderne. Imediat dupa montaj are o culoare rosiatica, iar in timp aceasta va deveni un frumos maro-roscat. O caracteristica tipica lemnului de cires sunt striatiile si nodurile inchise la culoare.

Jatoba
Se remarca prin exceptionala sa suprafata dura si rezistenta la trafic intens si umezeala. Jatoba face parte din categoria parchetului de lux. Culoarea initiala a lemnului, maro-roscat, se inchide pe parcursul timpului. Nuantele sunt uneori intercalate, oferind parchetului un aspect cu totul special.

Mesteacanul
Pentru a crea o atmosfera proaspata in incapere, nimic nu poate intrece luminozitatea tonalitatilor rafinate ale mesteacanului. Lemnul este foarte usor si prezinta o textura fina si delicata. Nuantele puternice apar doar sporadic.

Nucul
Nucul este recunoscut pentru aroma sa placuta. Culorile lui inflacarate creeaza o atmosfera sofisticata, nucul fiind utilizat la fabricarea de piane, mobilier de lux si alte artefacte pentru decoratiuni interioare. Tonurile inchise ale nucului adauga spatiului un plus de caracter.

Gama completa si toate detaliile despre avantajele parchetului triplu stratificat de la Karelia, pe kareliaupofloor.ro . Pana la 30 noiembrie, beneficiati de preturi promotionale la toata gama de parchete!

Comentarii:

hvAdzMFLGskQv postat pe 17 Iulie 2012
ksYJfbDCyqvk
Variante: 1. Actual: corporatiile isi partzeasa puterea dar sistemul este inchis. Resursele sunt limitate. Corporatiile declanseaza razboaie pentru resurse in zonele cu potential slab de consum (Africa, Middle East). "Deregularizarile" pun Sistemul intr-un echilibru precar. Rezulta colapsul mai devreme sau mai tarziu prin crize financiare din ce in ce mai dese sau declansarea celui de-al 3-lea Razboi Mondial. 2. Varianta: corporatiile isi partzeasa puterea dar sistemul este deschis (colonizare Marte). Infuzie de resurse si inovatii. Rezulta Mega-Corporatiile Supra-Statele (ex. Umbrella, Weyland-Yutani, Union Aerospace Corporation, etc.). Se schimba organizarea sociala iar statele dispar ca forma de organizare. 3. Ipotetic: Corporatiile isi pierd puterea dar sistemul este inchis. Sistemul se atomizeaza, se optimizeaza si se reorganizeaza in centre de putere absoluta (armata, politie, judecatori, etc.). Resursele sunt limitate. Stagnare. Degradare lenta sau al 3-lea razboi mondial. Se evita colapsul prin de-regularizarea pietelor.Din pacate nu cred ca mai au timp sa faca ceva astfel incat sa deschida sistemul. O sa avem razboi mondial in maxim 5 ani daca nu ne salveaza altii pana atunci.