Placinta cu spanac

placinta cu spanacIngrediente:
Umplutura:
1/2 kg spanac
1 ceapa
1 lingura unt
1 ou
50 g cascaval ras
sare
piper

Placinta:
1 paharel de unt
1 paharel de apa sau sifon
faina cat cuprinde
sare

Preparare:
1. Se porneste cuptorul.
2. Se prepara un aluat potrivit de moale, amestecand untul cu apa sau cu sifonul, sare si faina. Se intind doua foi pe masura tavii de copt. Cu o foaie se tapeteaza fundul tavii, lasand o margine in sus.
3. Se aseaza umplutura de spanac facuta din amestecarea spanacului tocat cu unt, ou, sare, piper, cascavalul ras si putina faina.
4. Se acopera cu cealalata foaie si se da la cuptorul incins.

Nota: In loc de placinta se poate face un strudel, caz in care se intinde o singura foaie, se pune spanacul la marginea foii apoi se ruleaza si se unge cu unt.