Placinta cu spanac

placinta cu spanacIngrediente:
Umplutura:
1/2 kg spanac
1 ceapa
1 lingura unt
1 ou
50 g cascaval ras
sare
piper

Placinta:
1 paharel de unt
1 paharel de apa sau sifon
faina cat cuprinde
sare

Preparare:
1. Se porneste cuptorul.
2. Se prepara un aluat potrivit de moale, amestecand untul cu apa sau cu sifonul, sare si faina. Se intind doua foi pe masura tavii de copt. Cu o foaie se tapeteaza fundul tavii, lasand o margine in sus.
3. Se aseaza umplutura de spanac facuta din amestecarea spanacului tocat cu unt, ou, sare, piper, cascavalul ras si putina faina.
4. Se acopera cu cealalata foaie si se da la cuptorul incins.

Nota: In loc de placinta se poate face un strudel, caz in care se intinde o singura foaie, se pune spanacul la marginea foii apoi se ruleaza si se unge cu unt.

Comentarii:

ChetAKdEUfWqgcS postat pe 09 Mai 2013
fuxXqNDeAwS
Hihihi, chefule, pai pstaele sunt simple prin definitie. Ulei virgin de masline, usturoi, rosii, busuioc, si parmezan gata! Eventual si piper macinat direct deasupra farfuriei. Merge si fara usturoi, cu masline negre taiate feliute. Nici pomeneala de sosuri indigeste. Eu mai fac si cu peste afumat, sme2ntana dulce slaba si marar.Am fost socata ce2nd am fost een Italia a doua oara, eram eentr-un orasel de munte, pe le2nga Milano, si au facut spaghetti cu ciuperci de padure, ce2teva rosii cherry si patrunjel. Bang! Tot atunci m-au eenvatat sa mane2nc corect pstaele lungi, nu cu lingura, cum credeam eu:)