Slabiti patru kilograme pe luna cu dieta vegetariana

Scopul dietelor depurative este de a ajuta organismul sa elimine toxinele si sa se regenereze, contribuind, bineinteles, si la scaderea in greutate.

Este mai mult decat o modalitate de a pierde kilograme, iar multe persoane au adoptat vegetarianismul ca filosofie de viata. Exista o mare varietate de diete vegetariene, de la cele mai stricte, care permit numai consumul vegetalelor, pana la cele care ingaduie consumul de lapte si derivatele lui, precum si pe cel de miere si oua.

Cele trei elemente de baza ale acestei diete sunt vinetele, cerealele (musli) si painea. Durata minima a dietei este de o luna, iar kilogramele pierdute lunar sunt patru, in medie.

Varianta de regim vegetarian pe v-o prezentam permite consumul de legume, miere, lapte si oua.

Micul dejun: un pahar cu lapte de soia, cu o lingura de grau incoltit; doua linguri de cereale integrale (musli); 30 g de nuci sau de migdale pisate sau 100 g de branza, miere, sucul de la o portocala si o felie de paine integrala cu marmelada.

Pranzul: Toate mesele trebuie sa inceapa cu o salata variata. Apoi, puteti consuma oua cu ciuperci sau macaroane gratinate cu sos de hribi, sau o alta varianta ar fi linte si orez integral.

Cina: Salata de fructe cu biscuiti integrali, din ovaz, sau supa de verdeturi si paine integrala cu miere.

Salatele pot fi condimentate cu ulei de masline, lamaie si verdeturi.
Fructele se consuma fie inainte de masa, fie la doua ore dupa aceea.

Avantajul acestei diete il reprezinta faptul ca este recomandata si persoanelor cu boli cardiovasculare.

Curata tot organismul, iar grasimea pe care o contin alimentele vegetale ajuta la formarea si regenerarea tesuturilor. Totodata, kilogramele pierdute nu se recupereaza.

Orez spaniol cu ulei de masline

Pentru cei care postesc, orezul reprezinta un aliment de baza, motiv pentru care marii bucatari s-au grabit in a inventa retete care de care mai sofisticate.

Ingredientele de care aveti nevoie pentru reteta de astazi sunt: trei cani cu orez, trei lingurite cu ulei de masline, o ceapa de marime medie, taiata fin, o lingurita cu usturoi tocat, un ardei verde, taiat cubulete, un ardei rosu, taiat marunt, doua rosii decojite si fara seminte, sare si piper. Mai intai fierbeti orezul, apoi incalziti putin uleiul intr-un vas mare si adaugati ceapa.

Se lasa timp de cinci minute. Se pune usturoiul si se mai lasa un minut. Se adauga ardeii si rosiile, se acopera si se mai lasa cinci minute.
Se adauga orezul si se mai lasa pe foc un minut.
Se sareaza si se pipereaza dupa gust.