Spatifilum

sptifillumInformatii generale:
Aspect:

- frunzele sunt verzi, prelungi, gofrate si ondulate pe margini;
- florile sunt formate dintr-o spata alba si un spadice galben.

Ingrijire:
- prefera locurile luminoase;
- are nevoie de umiditate mare;
- frunzele vor fi pulverizate cu apa la temperatura mediului.

Boli, daunatori:
- paianjenii si paduchii cu scut.

Comentarii:

ovi postat pe 27 Aprilie 2010
o ador!
Si eu am o astfel de planta de un an, m-am informat despre ea si am aflat ca cu cat radacinile sunt mai aglomerate cu atat infloreste mai mult, deci nu trebuie divizata. Imi iubesc plantuta.

tenea carmen postat pe 16 Martie 2010
spatifilum
Am primit si eu cadou aceasta floare din vara;am tinut-o in camera , la lumina potrivita; dupa ce am mutat-o pe balcon unde lumina este mai puternica si am udat-o mai des( aprox.la 2-3 zile)a inflorit de la inceputul lunii martie si este si acum inflorita. Mentionez ca avem calorifer pe balcon functionabil in timpul iernii.Mai incercati!Va doresc succes!

emilia postat pe 17 Ianuarie 2010
nu infloreste
am si eu aceeasi intrebare,da ce nu infloreste?are toate conditiile,este vorba despre floarea pacii(spatifilum)

stefania postat pe 15 Noiembrie 2009
spatifilum-probleme
sunt f.concise indrumarile privind ingrijirea plantei, de aceea as dori sa ma sfatuiti ce as putea face pt.a ajuta aceasta planta -pe care o am de 2 ani sa infloreasca. A avut flori doar o perioada dupa ce am cumparat-o; a crescut f.frumos,i s-a marit si indesit foliajul f.mult, motiv pt care am divizat-o si am oprit ce a fost mai viguros(in primavara asta),desigur am replantat-o intr-un vas mai mare inca de anul trcut- vara sta in balcon si toamna o iau in casa- am si fertilizat-o.Are toate conditiile - DE CE NU INFLORESTE? pt.ca eu o iubesc ca si pe celelalte multe flori pe care le am va multumesc in asteptarea raspunsului d.stra