Zidul de caramida ca element principal de decor

Folosita ca piatra de temelie de sute de ani, caramida a devenit un material foarte interesant pentru decoratiunile interioare. Daca unii fac eforturi sa ascunda aspectul natural al zidurilor de caramida, altii vad in acesta nu doar functionalitate ci si proprietati decorative excelente.

Acest tip de finisaj a devenit popular la sfarsitul anului 1900 cand aspectul nefinisat al caramizilor era tot mai des intalnit in decoratiunile interioare din motive financiare. Nu toti cei care isi doresc un astfel de finisaj au si posibilitatea de a-l avea. Prin urmare, imitatia sa este cea mai buna optiune in aceasta situatie.

Putem crea efectul de zid de caramida in mai multe moduri. Cea mai simpla metoda o prezinta tapetul. Dar este important sa ne amintim ca pe un perete ce prezinta fisuri si defecte un tapet ce imita caramida nu va arata tocmai bine. In cazul in care locuinta nu este de caramida sau peretii aceasteia sunt prea avariati pentru a se folosi tapetul, exista caramaida aparenta ce se aplica pe suprafata peretelui, oferind acestuia un aspect cat se poate de natural.

Acest tip de decor poate fi folosit in orice incapere, de la sufragerie la hol, bucatarie, baie sau chiar dormitor. Un singur perete din caramida este suficient pentru a schimba aspectul intregii incaperi. In dormitor, in sufragerie sau in camera de zi se poate folosi acest finisaj pe toti cei patru pereti daca se decoreaza cu caramida alba. Cel mai adesea, peretele cu zidarie alba se foloseste ca fundal, in dreptul caruia se amplaseaza fie un televizor, o canapea, sau patul daca este vorba de dormitor.

Nu este neaparat necesar sa decoram un intreg peretele pentru a incorpora acest finisaj in decorul camerei. Puteti folosi caramida doar pentru accentuarea unor elemente de arhitectura: semineu, arcade, coloane, usi, ferestre. Paleta de culori a caramizilor decorative de astazi este foarte larga: de la alb la maro inchis, iar ca orice alt element de design, caramida trebuie sa se integreze in decorul camerei atat prin coloristica cat si prin textura. Culoarea caramizii trebuie sa fie incorporata si in alte accesorii decorative pentru ca designul incaperii sa fie complet.

Combinatia de caramida cu materiale naturale, precum lemnul sau piatra, va oferi solutii de interior uimitoare atat pentru spatiile rezidentiale cat si pentru cele comerciale. Caramida este un material excelent pentru combinarea cu toate stilurile de mobilier - de la clasic la unul modern. In privinta textilelor, alegeti texturi cat mai diverse, precum motive etnice, geometrice sau tribale care sa capteze atentia.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro