5 mijloace de a realiza o atmosfera primitoare

Atmosfera primitoareAtunci cand ne referim la tendintele actuale, atat in ceea ce priveste constuirea unei locuinte, cat si in privinta ambientarii spatiului, ne referim, in cele mai multe dintre cazuri, la modele futuriste, stil minimalist, combinatii de negru, alb si gri. Rezultatul, desi poate fi unul impresionant, confera casei dvs o infatisare rece si neprimitoare. Pentru a schimba acest lucru, trebuie sa gasiti elementele unice, care sa personalizeze spatiul si sa ii dea o nota originala si un aspect cald. Va prezentam, in continuare, cateva modalitati de a realiza o astfel de atmosfera:

 

1. Semineul - mijloc de a crea un cadru ambiental

In schimbul semineului modern (cel cu focar pe gaz sau cu focar electric), puteti opta pentru instalarea unuia traditional (focar cu lemne, ancadrament antichizat), care va contribui intr-un mod placut la incalzirea locuintei dvs. Trebuie sa tineti cont de faptul ca, pentru a se integra perfect in ambientul interior, este necesar ca semineul sa imbrace acelasi stil intalnit si la restul pieselor din incapere. Astfel, semineul traditional se integreaza perfect intr-un spatiu decorat in stil clasic sau rustic. Este recomandat ca modelele sa fie executate din marmura, iar travertinul sa fie sculptat sau ornamentat cu insertii de caramida.

 

2. Culori vibrante, umbre si texturi

Folositi nuantele de rosu, portocaliu sau galben pentru un spatiu cald. Desigur ca, in privinta culorilor, ca si in oricare alt aspect legat de designul interior, nu exista reguli stricte, ceea ce trebuie sa primeze fiind gustul si personalitatea fiecarui individ. Aveti grija numai ca ansablul sa nu fie prea excentric sau combinatiile dizarmonice. Puteti crea accente folosind texturi cu modele indraznete.

 

3. Lumanari, carti si arbusti decorative

O colectie deosebita de carti, un aranjament elegant de lumanari sau o combinatie interesanta de plante si arbusti ornamentali pot schimba aspectul locuintei dvs, conferindu-i caldura si personalitate. Puteti oricand improviza, adaugand si alte elemente acestor aranjamente: pietricele, scoici, petale uscate etc. Cosurile din nuiele de rachita in care sa depozitati diverse obiecte contribuie si ele la realizarea unei atmosfere calde.

 

4. Elemente personale, fotografii, obiecte de colectie

In mod cert nu exista un alt mijloc mai bun de a conferi unicitate spatiul dvs decat folosirea elementelor personale. Colectiile de fotografii, uniform inramate, colectiile de obiecte rare sau piese unicat reprezinta marturii ale unor experiente placute, dar au si o functie estetica importanta. Ele pot imbraca in mod placut spatiul, imprimandu-i caldura si personalitate.

 

5. Iluminatul ambiental, draperii din catifea si lana

Este binecunoscut faptul ca materiale precum catifeaua sau lana vor da, intotdeuna, o nota calda si primitoare spatiului. Daca acestea vor fi puse in evidenta de efecte luminoase create de o lampa in stil retro, rezultatul final va fi unul magic.

www.incasa.ro