5 sfaturi pentru o bucatarie moderna

Aplicarea lor nu costa mult si in timp veti fi scutiti de cheltuieli suplimentare.
 1. Intr-o bucatarie, tot spatiul trebuie folosit. Ganditi-va cum si unde anume folositi cel mai des ustensilele din bucatarie. Hrana pentru micul dejun trebuie pastrata langa masa. Mirodeniile si ustensilele des folosite trebuie sa fie mereu existente si la indemana. Pungile si sacii de plastic trebuie tinuti si ei in apropiere.
2. Ganditi-va la membrii familiei care sunt mai mici de inaltime. Asezarea cuptorului cu microunde la o inaltime la care va fi accesibil si copiilor astfel incat sa il foloseasca in siguranta este un lucru bun. Din acelasi motiv, e bine sa puneti toate gustarilepe rafturi la care ei sa ajunga fara eforturi suplimentare.
3. Gata cu stropii de apa! V-ati saturat de momentele cand trebuie sa umpleti cu apa o oala mai mare si pentru asta trebuie sa va chinuiti sa o bagati in chiuveta sau sa folositi alte vase? Problema se rezolva foarte simplu. Instalati o baterie care se poate instala in chiuveta sau pe blatul de bucatarie si care sa aiba un dus extractibil; acesta va permite manevrarea jetului de apa cu usurinta.
4. Creati un loc in care sa puteti sa lasati mesaje celorlalti membrii ai familiei. Locul cel mai potrivit este o tableta pe care se pot lipi bilete post-it, o agenda asezata langa telefon, etc. O alta idee este sa cumparati magneti pentru frigider si sa prindeti acolo mesajele.
5. Cum sa reduceti timpul de curatenie: rafturile de frigider fabricate din sticla nu lasa sa treaca picaturile varsate, fata de cele de tip grilaj; pe finisarile mate urmele de apa sau murdarie nu ies la fel de mult in evidenta ca in cazul finisarilor lucioase.