A venit toamna! Sa ne redecoram locuinta!

deco toamnaKitsch-ul colorat si un stil retro mai aparte: acestea sunt trendurile de baza toamna aceasta, pentru amenajarea interioara a locuintei. Nu mai este mult pana ce frunzele uscate se astern ca un covor colorat peste asfaltul gri. Copacii se imbraca intr-o noua haina in nuante pastelate, care ne incanta vederea. Acest tablou trebuie sa fie inspiratia noastra principala atunci cand ne hotaram sa redecoram cei patru pereti.

Conform designerilor, toamna aceasta nuantele naturale ale pamantului trebuie sa stea in prim plan. Acestea pot fi armonios combinate cu nuante de albastru deschis pentru a realiza un contrast delicat. Decoratiunii maro i se potrivesc extraordinar si decoratiunile din produse naturale: coni de brad, castane sau chiar nuieluse. Acestea din urma pot fi asezate intr-o vaza transparenta si vor avea un efect deosebit.

Nu exista reguli in ceea ce priveste alegerea decoratiunilor naturale. In schimb, mai exista un avantaj: acestea nu trebuie achizitionate din diversele magazine, ci pot fi gasite atunci cand facem o plimbare in aer liber, in natura, prin padure sau in parc. Pe langa faptul ca economisim ceva bani, avem posibilitatea de a face miscare sau o mini-excursie impreuna cu cei dragi.

Exista o solutie si pentru cei ce nu sunt tocmai fani ai acestei variante sau a produselor naturale. Vazele din sticla transparenta pot fi umplute cu servete de bucatarie, colorate si cu diverse motive specifice acestui anotimp. De asemenea, exteriorul vazei poate fi impodobit cu o panglica mai lata. Varianta in care umpleam vaza cu nisip sau cu pietris a devenit parte a trecutului.

Un alt trend privitor la decoratiunile  interioare specifice acestui anotimp, in care zilele devin mai scurte, iar noptile mai racoroase, il reprezinta contrastul dintre nuantele tari si cele blande. De asemenea, kitsch-ul colorat si stilul retro reprezinta in acest sezon “noul negru”. Pentru instaurarea acestor decoractiuni in locuinta, varsta proprietarilor nu este importanta, cu alte cuvinte acest trend este potrivit oricarei persoane, indiferent de etate.

Indiferent cu ne redecoram cei patru pereti si pentru ce colori ne decidem, important este sa ne simtim bine.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro