Decoratiuni pentru amenajarea locuintei

casa d elocuitDecoratiunile pentru case, apartamente sau gradini pot fi gasite in aproape orice magazin de specialitate la preturi accesibile pentru toata lumea.

Decoratiunile sunt obiectele care contribuie la crearea si mentinerea unei atmosfere primitoare. Spre exemplu, in multe locuinte putem observa tablouri agatate pe pereti tocmai pentru a infrumuseta spatiul sau pentru a acoperi locurile cu defectele. Totusi nu doar tablourile sunt considerate decoratiuni, ci si lampile, piesele de mobilier sau alte obiecte cu ajutorul carora ne amenajam locuinta. Astfel poate fi recunoscut foarte usor stilul fiecaruia si caracteristicile personalitatii proprietarului. O camera plina de culoare, de tonuri calde ne indica faptul ca este locuita de o persoana amabila, deschisa si pregatita sa ajute pe oricine, oricand, in timp ce o incapere intunecoasa, sumbra ne dovedeste faptul ca locuitorii au niste firi pesimiste, triste, plictisitoare.

"Cireasa de pe tort" sunt totusi decoratiunile precum ghivecele cu flori, picturile, statuetele, care pot fi asezate atat pe mobila cat si pe podea. Florile uscate reprezinta de asemenea niste aranjamente deosebite, avantajul acestora fiind ingrijirea foarte usoara, dar si aspectul frumos. Cu toate acestea, florile naturale din vaza atrag privirile si ne imbie cu parfumul lor. Acestea pot acoperi partile goale ale peretilor, iar incaperea se umple de viata, de prospetime.

Un alt fel de decoratiuni sunt piesele de mobilier. Cu ajutorul lampilor colorate, a fotoliilor de diferite forme sau marimi, a meselor sau a paturilor putem realiza foarte multe, putem transforma complet o incapere. Propriul stil poate fi "prezentat" tocmai prin amenajarea obiectelor intr-o incapere, prin zugravirea peretilor si prin accesorizarea lor. Tendintele acestui an sunt locuintele cu decoratiuni futuriste, camerele in culori tari, dar si amenajarile in stil vechi, clasic redau o ambianta unica. Desigur ca aceste aspecte au legatura si cu varsta persoanelor care isi amenajeaza locuinta.

In timp ce tinerii sunt foarte creativi, curajosi in a incerca diferite culori sau forme indraznete de mobilier, persoanele mai in varsta sunt mai conservatoare si prefera ceva clasic, ceva echilibrat.

In cazul in care nu avem prea multa imaginatie sau pur si simplu nu avem suficient timp la dispozitie putem apela la un decorator, la un designer care poate amenaja un spatiu dupa dorintele proprietarului. Acesta cunoaste foarte bine cum se procedeaza in asortarea si amestecul culorilor sau in pozitionarea obiectelor decorative. Cu toate acestea trebuie sa fim totusi atenti pe cine alegem, ca sa nu stricam incaperea si sa cheltuim o suma semnificativa de bani.

Foto: wunderweib.de

InCasa.ro