Decoratiuni simple pentru o casa primitoare

decoratiuni simplePe langa mobila, culoare si tapet de cele mai multe ori lucrurile marunte, decorative sunt cele care transforma locuinta intr-un loc confortabil si primitor. Perdelele si draperiile, perne decorative potrivite, fete de masa si plante accentueaza conceptual ales si aduc o anumita atmosfera in locuinta. Cu ajutorul tablourilor si al posterelor peretii prind viata, iar fotografiile cu familia impun o nota individuala, personala incaperilor.

Decoratiunile precum vazele, obiectele de arta, obiectele colectionate sau lucrurile care trezesc amintiri vor umple spatiile goale de pe rafturi si mese aducand un suflu de viata in camera. Nu trebuia sa uitam totusi regula de aur: mai putin inseamna mai mult! Este inutil sa insirati tot felul de obiecte, de figurine, deoarece efectul nu va mai fi acelasi, din contra. De cele mai multe ori discretele "eye-catcher" aranjate in locul potrivit atrag atentia si dau accente special incaperii.

Materialele pot sa aiba un "cuvant greu de spus" in ceea ce priveste ambianta si atmosfera camerelor. Astfel matasea combinata cu lana si alte materiale grele emana eleganta. Pernele moi confera in camera de zi mai mult confort si sublineaza functia de relaxare a acestei camere.

Materialele cu modele sunt ideale daca doriti sa aveti anumite accente cu efecte pozitive in locuinta. Tehnic ile noi si procedurile traditinale de confectionare a materialelor au dus la faptul ca astazi se gaseste o diversitate imensa de stofe si materiale de lux. Printre acestea se numara de exemplu matasea, gaitanul catifeaua sau mohairul.

Tesaturile traditonale, nobile precum taftaua din matase sunt foarte sensibile si pretentioase. Alternativ ne stau la dispozitie materialele sintetice, care poseda aproape acelasi efect, dar calitatea este vizibil diferita.

Producatorii de stofe scot pe piata in zilele noastre tsaturi pentru diferitele domenii si pretentii ale cumparatorilor. Printre acestea se afla si materiale transformate in accesorii in vederea decorarii peretilor, dar si a intregii locuinte.

Stofele nobile (matase, tafta, catifea) au o cerere foarte mare pe piata si sunt cat de cat accesibile. Tesaturile amestecate cu polyester, viscoza, acetat sau acryl sunt mai rezistente, iar uneori exista posibilitatea sa aiba u pret usor mai ridicat decat tesaturile simple. 

Sursa foto

InCasa.ro