Cum sa imprimati feminitate unui decor

decor femininAmenajarile interioare in care se impun formele curbe, culorile discrete si inclinatia catre asimetrie sunt feminine. Daca sunteti adeptii interioarelor curgatoare si preferati nuantele subtile in locul celor indraznete, stilul dvs decorativ poate fi apt pentru calitatile feminine. Pentru ca locuinta dvs sa beneficieze de un amestec eclectic de atractivitate feminina si decoratiuni, va sugeram sa tineti cont de cateva sfaturi:
 
Culori subtile
: ei bine, cei care cred ca numai folosirea nuantelor de roz adauga feminitate unui decor se inseala; oricare alta culoare blanda, subtila, calda poate fi feminina. Acesta este pana la urma farmecul spectrului coloristic. Alegeti culoarea dvs preferat si folositi o versiune cu un ton mai jos a acestei culori, pentru a crea o paleta subtila de culoare in orice camera. Asociati aceasta culoare cu accente mai inchise sau contrastante, pentru a conferi profunzime si interes vizual decorului.

Forme curbe: calitatile decorative feminine se preteaza la forme libere si linii curbe, in opozitie cu decorul masculin, caracterizat de linii ferme si forme geometrice. In timp ce interioarele moderne sunt, de regula, mai liniare, decorul traditional sau cel romantic tind a fi mai feminine. Scheletul din fier forjat al patului (in special partea de la capatul patului) si ornamentele detaliate executate in lemn, metal sau piatra se potrivesc de minune interioarelor feminine. Aveti in vedere folosirea elementelor naturale precum: lemnul usor si pielea, pentru a echilibra materialele moi si liniile libere.

Texturi si materiale luxuriante: cine nu adora sa se scufunde intr-un pat somptuos cu plapuma de puf si perne moi? Incercati sa folositi materiale catifelate si tesaturi care sa imblanzeasca liniile dure ale mobilierului. Covoarele accent cu textura din plus, impreuna cu materiale textile placute la atingenre reprezinta calitati feminine de baza in decorul dvs. In functie de stilul pe care il preferati, puteti cupla catacteristicile decorative feminine cu cele masculine pentru a conferi camerei un caracter mai dinamic.

Geometrie dezordonata: preferati asimetria sau doriti ca elementele decorative sa fie aliniate? Decorul feminin se bucura de asimetria designului si de o dezordine controlata, in locul gruparilor simetrice. Pentru expunerea colectiilor si gruparea fotografiilor, folositi regula asimetriei. Daca stilul dvs personal este mai mult cel al unui spirit liber si preferati haosul organizat, atunci cu siguranta veti aprecia caracteristicile feminine.

Asocieri jucause: din moment ce culorile specifice decorului feminin sunt cu precadere pastelate si nu indraznete, le puteti combina cu alte culoiri si modelele pentru un rezultat coerziv al esteticii. Culorile calde pastelate pot fi combinate cu succes cu marouri inchise, nuante de albastru si chiar cu negru. Daca alegeti sa folositi culori deschise pentru pereti, atunci este recomandat ca ele sa se regaseasca in materialele textile folosite in decor si sa se potriveasca cu nuantele mai inchise ale accesoriilor si ale pardoselei.

Nu va simtiti pacaliti de termenul "feminin" atunci cand vine vorba despre decor. Acesta simbolizeaza ideea de dispozitie, mai degraba decat de caracteristica fizica. De la culorile discrete si liniile aleatorii ale mobilierului si finisajelor si pana la utilizarea materialelor si texturilor moi, casa dvs poate beneficia de un aspect feminin. In general spatiile sunt decorate prin combinatia mai multor stiluri decorative, printre care puteti observa si caracateristici feminine. Incercati sa alegeti acel tip de decor care rezoneaza cu stilul dvs de viata.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro