Alb - stralucire, stil, rafinament

livingCuloarea alb este simbolul luminii, al claritatii si al puritatii, dar si al sigurantei din punctul de vedere al amenajarilor. Alegerea potrivita confera locuintei o atmosfera placuta, care sa fie pe placul dvs.  Modelele, formele si culorile au o anumita influenta asupra ambiantei si a sentimentului placut in special datorita incarcaturii emotionale pe care o emana sau a amintirilor speciale care se ascund in spatele acestora.

Nu uniformitatea culorii oglindeste personalitatea acesteia, ci interpretarea ei individuala. Indiferent de stilul de amenajare pe care il alegeti - clasic, traditional, modern - acesta nu se va demoda si va fi foarte elegant.

Culoarea alb cu nuantele ei fine reda spatiilor noi aspecte si refecta stralucirea caldurii intr-un mod deosebit. O zi la mare petrecuta chiar intre cei patru pereti ai locuintei dvs. - albul amestecat cu o nuanta albastra si deschisa deschisa zugravita pe pereti, parchet de culoare deschisa si mobilier in ton cu aceste culori calde transforma casa intr-o locuinta de vis.

Varietatea de nuante ale culorii neutre - alb - este clasica si potrivita pentru orice stil de amenajare. Pe langa aceasta exista o multitudine de tonuri pastelate, care au grija de un fundal discret, poate deveni insa repede plictisitor si monoton. Pe de cealalta parte, o camera numai cu nuante tari poate crea o atmosfera apasatoare de disconfort. Este indicat sa se pastreze o combinatie alegand o culoarea intensa, zugravind un perete sau maxim doi, iar restul se vopseste in albul neutru, astfel creandu-se un pol opus culorii accentuate.

Pentru incaperile cu dimensiuni mici este bine sa folosim culorile deschise, deoarece una inchisa va micsora din punct de vedere optic si mai tare. Daca doriti totusi sa folositi o culoare inchisa, zugraviti plafonul in alb sau intr-o culoare  deschisa, pentru a veni in intampinarea efectului de reducere a dimensiunii spatiului.

Sursa foto

InCasa.ro