Alege-ti usa care ti se potriveste

Golurile de zidarie standard ar trebui sa aiba 700-800-900-1000 mm latime pe o inaltime de 2060 mm, iar grosimea zidului ar trebui sa fie de minim 80 mm. De obicei, constructorii cunosc aceste tipuri de zidarie dar din diverse motive, aceste dimensiuni nu se respecta tot timpul. In principiu, foaia de usa trebuie sa contina balamale, broasca, sticla (unde e cazul), iar tocul-cheder si balamale.

Durata de viata a produsului este de 50 de ani daca se respecta urmatoarele reguli:
-temperatura interioara a mediului in care se monteaza usile sa nu fie mai mica de 10°C.
-umiditatea relativa a aerului sa nu depaseasca 60%
-diferentele de temperatura pe fetele usii sa nu fie mai mari de 10° C

Designerii de interior ne recomanda ca la alegerea unei usi sa tinem cont si de restul e-lementelor existente in incapere, cum ar fi parchetul sau mobila.
Poate nu stiati, dar exista usi de interior ce pot avea rezistenta la foc timp de 30 de minute, aceasta daca au pe tot cadrul usii o banda de spuma INTUMEX care la temperaturi mari expandeaza izoland foaia de usa de toc si nepermitand incendiului sa se propage.
Finisajele usilor pot fi din furnir CPL, PVC, si furnir sintetic iar toate aceste finisaje se pot intalni in diverse decoruri cum ar fi: alb, neted si striat sau arin, stejar, fag, mahon si wenge.
Invata sa cunosti usile de interior pentru a le alege pe cele care se potrivesc cel mai bine casei tale!

Sursa: casasibiroul.ro