Alegerea acoperisului perfect

Avantajele pe care le confera aceste tipuri de materiale si, nu in ultimul rand, estetica deosebita care va contura in final imaginea intregii cladiri, stau la baza deciziei de alegere a sistemului de invelitoare optim.

Trebuie sa tineti cont, in primul rand, de faptul ca rezistenta unui acoperis depinde in foarte mare masura de absorbtia de apa a materialului din care acesta este realizat. Cu cat absorbtia este mai mare, cu atat scade rezistenta acoperisului la inghet. O solutie inteligenta pentru acoperisul unei locuinte sunt tiglele din beton, care, avand o absorbtie mica de apa, au o durata de viata de peste 100 de ani.

De asemenea, trebuie avuta in vedere si capacitatea izolatoare termica si fonica, ceea ce ne indreapta spre invelitori masive care se comporta mai bine decat cele usoare la solicitari de acest gen.

Materialul perfect de invelitoare este acela care nu are nevoie de intretinere (vopsire, impregnare, curatare). Montajul trebuie sa se efectueze fara unelte si scule complicate, deoarece cu cat sunt necesare mai putine piese pe metru patrat, cu atat acoperisul dumneavoastra se va monta mai usor si mai rapid.

Iar daca din multitudinea de oferte existente pe piata veti alege si un produs ecologic, realizat din materii prime naturale care pot fi revalorificate in cazul unui proces de reciclare, atunci va puteti considera norocosi pentru a fi ales un acoperis perfect!

Sursa: casasibiroul.ro