Antiques and Fine Arts Fair - Bruxelles

AntichitatiAflat la cea de-a 54-a editie, Targul de Antichitati si Arte frumoase ("Asbl Foire des Antiquaires de Belgique")  se va desfasura anul acesta, pentru a cincea oara, la Tour&Taxis, situat in partea de nord a orasului Bruxelles. Locatia este deosebita in primul rand datorita valorii sale istorice, in trecut fiind proprietatea unei familii regale de origine germana, din care a facut parte printul von Thurn und Tassis (membrii familiei von Thurn und Tassis sunt considerati fondatorii serviciului postal in Europa). Cladirea, situata de-a lungul canalului Willebroek, este, de asemenea, un etalon al arhitectonicii belgiene.

 

Amplasamentul se intinde pe o suprafata de 45 de hectare, dintre care 12.400 metri patrati vor fi dedicati expozitiei de anul acesta, mai exact: camerele 1, 2, 3 si 4 din cladirea A. Acestea vor fi decorate special pentru eveniment de catre arhitectii: Nicolas de Liedekerke si Daniel Culot.

 

Scopul targului este, pe de o parte, acela de a aduce la un loc comercianti din intreaga lume, iar pe de alta parte de a crea un fel de "fratie" intre membrii afiliati ai acestui eveniment. Cei 130 de participanti provin, in proportie de 60 % din Belgia, procentul de pana la 100% fiind acoperit de reprentanti ai Germaniei, Spaniei, Frantei, Angliei, Italiei, Luxemburgului, Principatului Monaco, Olandei, Suediei etc. Pentru prima ora la eveniment va participa un expozant din Portugalia - Alvaro Roquette - specialist in obiecte de arta si mobilier din sec 16 - 18. De asemenea, la targ va participa specialistul in arta moderna si impresionism - Ravenscourt Galleries, originar din Rusia.

 

Acestia vor expune publicului, in perioada 23 ianuarie - 1 februarie 2009, o serie de produse din categoria antichitati; piese realizate in diverse stiluri artistice: tribal, oriental, oceanic; bijuterii antice; piese de mobilier si obiecte de arta de la mijlocul secolului 20; obiecte din ceramica, portelan, lut; gravuri, desene si picturi vechi sau moderne, sculpturi; covoare, tapiserie; carti si manuscrise; monede; obiecte de arta contemporana sau fotografii.   

 

Gratie reputatiei internationale a acestui eveniment, numarul vizitatorilor depaseste 35.000, atat din Belgia, cat si din strainatate. Targul a devenit in timp un punct de reper pe piata europeana in domeniu artelor, in ultima decada fiind sustinut de prezenta Comisiei Europene, care a contribuit in mod semnificativ la impunerea orasului Bruxelles ca centru international.

 

Pentru mai multe informatii puteti consulta site-ul oficial al evenimentului.

www.incasa.ro