Petrecerea de revelion in stil oriental

revelion orientalRevelionul marcheaza o zi importanta: trecerea dintre ani. De aceea aceasta trebuie sarbatorita impreuna cu familia, cu prietenii, cu toti cei dragi si pregatita pana la cel mai mic detaliu.

An de an putem fi inventivi si creativi in ceea ce priveste organizarea petrecerii de Anul Nou. Anul acesta noi va propunem o petrecere in stil oriental, mai ales daca stiti ca cei dragi sunt pasionati de tot ceea ce inseamna cultura in toate sensurile ei.

Decoratiunile potrivite pentru acest prilej sunt de asemenea privite ca niste mici elemente artistice, iar daca le confectionam chiar noi vom aduce un plus de farmec si de originalitate.

Intreaga locuinta este imbracata in “haine” de sarbatoare, nu trebuie sa neglijam masa. Si aceasta trebuie sa arate cat mai festiv, sa fie cat mai aranjata si impodobita cu decoratiuni cu specific oriental.

Lista cu materialele de care avem nevoie nu este lunga. Multe dintre acestea le gasim chiar la noi in casa. Spre exemplu o fata de masa alba, in cazul in care nu avem una in culori tari, precum fuchsia sau turcoaz, este foarte potrivita pentru orice ocazie. Un plus de culoare si din specificul oriental este adus de catre elementele decorative.

De la un eveniment festiv nu trebuie sa lipseasca o vaza cu flori. Acestea pot fi naturale sau confectionate din pasla. Daca avem deja decoratiuni cu pietricele si nisip, varsati-le intr-o vaza din sticla sau intr-un pahar mai mare si asezati-l pe mijlocul mesei.

Servetele joaca un rol foarte important in aranjarea mesei. Daca optam pentru o fata de masa alba trebuie sa avem grija ca acestea sa fie colorate in galben, rosu aprins, roz, verde. Putem alege ca fiecare invitat in parte sa aiba culoarea lui.

Indicat este ca toate elementele decorative sa formeze o imagine armonioasa. Chiar daca stilul oriental este caracterizat prin culoare si stralucire, nu trebuie sa exageram, astfel incat sa nu intram in zona kitch-ului.

Lumanarile joaca de asemenea un rol foarte important pe masa festiva de Revelion. Ele imprastie o lumina calda si au grija ca ambianta sa fie una placuta. Ca totul sa iasa cat mai colorat, putem folosi hartie colorata subtire, cu ajutorul careia sa imbracam un pahar. Ca sa arate cat mai chic putem prinde hartia cu o panglica satinata. In interiorul paharului se aseaza o lumanare mica, iar cand va fi aprinsa va arata foarte frumos.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro