Asternuturile de pat pentru vise frumoase

asternuturi de patCe poate fi mai frumos dupa o zi lunga si obositoare decat sa o baie fierbinte si relaxare in asternuturi proaspat spalate. Totusi nu orice tip de asternut este placut la atingere sau potrivit pentru dormitorul amenajarea dormitorului nostru.

In magazinele de specialitate se gasesc asternuturi in marimi diferite. Marimea clasica a pernelor este de 80 x 80 cm, totusi aceasta marime este din ce in ce mai des inlocuita  de forma mai ingusta 40 x 80 cm. Motivul: perna mai ingusta protejeaza mai bine gatul si ceafa. Marimea plapumei oscileaza de cele mai multe ori intre 135 x 200 si 155 x 220 cm. Pe langa acest lucru exista plapumi pentru doua persoane, care masoara peste 2 m latime.

Asternuturi pentru un somn sanatos

Asteptarile noastre cu privire la asternuturi sunt urmatoarele: sa fie placute la atingere si sa ne putem odihni cat mai bine. Totusi nu trebuie sa le alegem doar in functie de factorul palpabil. Asternuturile care intra in contact cu pielea dvs. seara de seara ar trebui sa fie confectionate din materiale naturale si care nu provoaca alergii. Ar trebui sa fim atenti si asupra vopselei care este folosita pentru colorarea materialului. Cele care sunt verificate ne protejeaza impotriva bolilor de piele sau a alergiilor.

Asternuturile de pat: material si tipul tesaturilor

De regula asternuturile sunt din bumbac. In functie de procedeurile de fabricatie si cele de prelucrare materialul ar trebui sa aibe urmatoarele calitati pentru a ne convinge: sunt confortabile, placute pe piele, moi si potrivite pentru alergici. Pe langa aceste lucruri, materialul absoarbe transpiratia si poate fi palat la 60 grade.

Ingrijirea asternuturilor

Foarte important pentru sanatatea noastra este igiena, de aceea asternuturile ar trebui spalate la un interval de 2 saptamani. Vara cand este foarte cald sau atunci cand suntem bolnavi si transpiram foarte mult indicat este sa le schimbam mai des.

Imediat dupa achizitionarea asternuturilor si inante de utilizarea lor este bine sa le spalam la temperatura de 60 grade. O idee buna este sa le spalam pe dos, astfel culorile vor ramane intense pentru mai mult timp.

Sursa foto

InCasa.ro