Cuverturile decorative

cuverturaCu toate ca este calduroasa ar fi pacat sa folosim o cuvertura frumoasa decorativa, care are rolul de a infrumuseta incaperea, pentru a ne inveli. Indiferent unde este asezata - pe canapea, fotoliu sau pe patul din dormitor - aceasta are farmecul ei aparte si este intrebuintata tocmai pentru a impodobi o anumita piesa de mobilier.
 
De asemenea si din punct de vedere optic aceste cuverturi cu caracter decorativ transmit si emana caldura si confort creand astfel o ambianta aparte. O canapea simpla, care nu iese cu nimic in evidenta, poate deveni punctul de atractie al incaperii daca este "imbracata" intr-o cuvertura potrivita.

Cuverturile in culori naturale, ale pamantului emana de cele mai multe ori un sentiment primitor, cald. Totusi, in general, ar trebui sa alegeti nuante care va plac in mod spontan sau care se potrivesc cel mai bine cu restul camerei.  Culorile delicate, "pudrate" sau o nuanta de piersica lumineaza numaidecat incaperea. Spre exemplu, o cuvertura mai sidefata, din satin, are un efect fin si deosebit de elegant.

Casmir, lana sau matase

O cuvertura din casmir, care este prelucrata dintr-un amestec de lana merinos, radiaza o anume noblete. Una din lana este calduroasa, iar dupa mai multe spalari devine mai pufoasa si are parca un aspect "vintage". Ne da senzatia ca este o cuvertura veche, care a fost martora la intreaga istorie a familiei. Confectionata din lana intr-un stil mai elastic este foarte placuta la atingere.

Cuverturile din 100% lana este foarte practica pentru orice anotimp, deoareceare avantajul de a "echilibra" temperatura. Cele din matase naturala sunt potrivite in special pentru oamenii sensibili sau alergici la firele care provin din blana animalelor.

Trucuri, culori si forme

- alegeti culori vesele
- modele vioaie pe cuvertura si perne decorative din acelasi material pot reda oricarui spatiu lipsit de stralucire vitalitate si o atmosfera placuta
- culorile bej, maro si gr nu se demodeaza niciodata

InCasa.ro