Baia - cartea de vizita a locuintei

baiaBaia - "oaza" de relaxare si "cartea de vizita" a locuintei

In zilele noastre baia s-a transformat intr-o "oaza" wellness, intr-un loc de relaxare totala, de deconectare de agitatia si stresul cotidian. Punctul central este reprezentat de apa, ca element prioritar. Utilizarea pietrelor ajuta la crearea unui pol de liniste cu caracter Spa. Granitul si marmura se afla in topul preferintelor arhitectilor si ale design-erilor.

Frumusetea incredibila a pietrelor naturale
Frumusetea clasica a acestor pietre acapareaza privirile cu diversitatea variatiunilor de culoare si genereaza un design unic si minunat. La mare cautare sunt pietrele exclusiviste, rare: albastra Azul Bahia din Brazilia, alba Thassos din Grecia, piatra bej Bianco Caribe din Italia... De asemenea, pietrele naturale translucide, ca de exemplu Onyx-ul, sunt spectaculoase si atrag imediat toate privirile. Aceste accesorii nu sunt simple pietre, ci o parte din natura. Fiecare are forma, culoarea, povestea ei.

Incantator si usor de ingrijit
Pe langa optica extraordinara, pietrele naturale detin si alte calitati. Astfel, acestea sunt foarte usor de curatat, de ingrijit, fiind deosebit de igienice. Sunt indicate pentru spatiile cu umiditate marita datorita rezistentei si a echilibrului conferit oscilatiilor de temperatura. Chiar si folosirea detergentilor si a dezinfectantilor nu reprezinta o problema pentru pietrele naturale.

Baia oaspetilor
Incet incet majoritatea caselor incep sa aiba baia destinata numai oaspetilor, o baie separata de cea a membrilor familiei. Atunci cand ne gandim la amenajarea unei bai pentru musafiri, uitam de multe ori de doua notiuni foarte importante: frumos si confortabil. De multe ori aceasta incapere masoara 2 - 4 m2. Motto-ul potrivit este: mica dar cocheta! Baia oaspetilor este vazuta in general ca fiind cartea de vizita a casei. Aici oaspetele trebuie sa se simta bine, dimineata sa intre cu placere la dus, nu sa fie nevoit sa se spele asemenea unei pisici. Baia nu trebuie sa aiba dimensiuni mari, insa nu trebuie sa fie atat de ingusta incat sa nu te poti misca intre ghiuveta, cabina de dus si WC.

Idei noi pentru baia oaspetilor
In ultimii ani au inceput sa existe multe idei, care permit generarea unui sentiment de bine, de comfort, chiar si in spatii mici. Regula de baza este urmatoarea: cu cat este mai mic spatiul, cu atat este mai importanta o amenajare inteligenta a acestuia. Primii pasi sunt constituiti din delimitarea clara a suprafetei, a fiecarui unghi in parte. Exista in comert colectii de armaturi si de cazi speciale pentru baile mici. Linile drepte, materialele decente si o iluminare accentuata transforma baia oaspetilor intr-o "oaza" a bunei dispozitii si a relaxarii.

Amenajarea bailor mici este deosebit de pretentioasa, de dificila, deoarece elementele trebuie sa fie atat frumoase cat si sa economiseasca spatiu. Indiferent cum optati sa o amenajati, baia oaspetilor trebuie sa indeplineasca inainte de toate doua aspecte: oaspetele trebuie sa se simta ca acasa si in acelasi timp sa beneficieze de un tratament aparte.

Foto: 1

InCasa.ro