Baia glamour - baia anului 2012

baie glamourCum arata o baie? Nimic mai simplu: tavanul alb, peretii imbracati in gresie alba de sus pana jos si important este ca aceasta sa fie usor de curatat si de igienizat. Ei bine, timpurile cand aceasta descriere era valabila sunt demult apuse. Baia moderna de astazi este o incapere in care sa ne putem rasfata toate simturile, in care sa ne simtim bine si sa ne relaxam.

Nici tonurile pastelate nu mai reprezinta un “must” pentru gresia si faianta din baie. Daca pe lista culorilor preferate in top se afla una tare, care va reprezinta, atunci de ce sa nu o folosim si in aceasta incapere? Pe langa preferintele individuale exista anumite tendinte in ceea ce priveste tonurile, tendinte ce oglindesc foarte bine stilul de viata modern.

Baia - oaza de liniste si de confort din locuinta

Baile moderne nu mai servesc doar pentru igiena corpului, ci devin parte integranta a locuintei, acestea fiind considerate incaperi nde ne putem relaxa, care ne ofera confort si care sunt “locuibile”, la fel ca si restul incaperilor din casa. Astfel elementele specifice unui living se pot regasi si in baia anului 2012: podeaua cu parchet laminat sau lemn masiv, pereti imbracati in tapet si nu in gresie, culori tari precum galben, portocaliu, rosu sau calde precum nuantele lila.

Designerii se inspira din natura, iar astfel aleg culorile si celalate elemente decorative din acest spatiu. Trendul culorilor este clar cel al vietii autentice si este in stransa legatura cu natura si cu viata reala. Cu alte cuvinte, suprafetele perfect plate nu au loc in noua amenajare, iar accentul se pune pe nuantele de gri ale pietrelor, cele ale nisipului, ale aurului, bronzului, cuprului, pe tonurile de verde care ne duc cu gandul la frunzele ierburilor ce se regasesc in natura.

Extravaganta si glamour

Baile anului 2012 reprezinta de fapt o oaza wellness si sunt deseori amenajate cu accesorii de lux. O combinatie inedita este accea intre elemente inspirate din natura si cele de lux. Astfel un “highlight” al baii este o cada imbracata in nuantele specifice animal print sau o ghiuveta cu forme moderne imbracata in culorile sarpelui sau cele ale tigrului.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro