Dusurile

 

Sa renuntati la cada pentru o cabina de dus este mai usor decat credeti. Majoritatea magazinelor cu articole pentru baie vand dusuri care sunt echipate si gata de instalat. Cumparati un dus si veti obtine tot ce doriti, inclusiv peretii cabinei de dus si podeaua. Sunt construite dintr-o singura piesa, din fibra. Tot ceea ce va mai ramane de facut dumneavoastra este sa chemati instalatorul.

Unele dintre modelele mai noi de dusuri vor incapea in spatiul in care era cada. Acestea au chiar o scurgere care se potriveste cu cea de la cada dumneavoastra, ceea ca inseamna ca instalatorul nu va trebui sa mute tevile. Alte modele insa cor ocupa mai mult spatiu decat ocupa cada, iar cele pentru persoanele in scaune cu rotile vor ocupa cel mai mult spatiu.

Dusurile au o margine putin ridicata care nu permite apei sa ajuga pe podea. Aceasta de asemenea permite usor accesul la dus, nemaifiind nevoie sa treceti peste un perete mare, ca la cada. In felul acesta este diminuat riscul de a aluneca si de a cadea in baie. Modelele pentru persoanele in scaune cu rotile nu au aceasta margine insa au alte dispozitive care impiedica apa sa ajunga pe podea.

In fiecare cabina de dus puteti pune diverse instrumente, astfel incat fiecare membru al familiei dumneavoastra sa se simta in siguranta. Barile de sustinere sunt o necesitate. In plus, asigurati-va ca va avea si scaun cabina de dus. Acest scaun se ataseaza de peretii cabinei de dus, putand sa-l puneti jos atunci cand faceti dus si sa stati pe el. Daca vreun membru al familiei doreste sa faca dus stand in picioare, acesta se poate indeparta usor.

Acum tot ce aveti de facut este sa va hotarati daca doriti sa faceti baie in continuare in cada sau o cabina de dus este mult mai potrivita dorintelor dumneavoastra.

    www.incasa.ro

30 Aprilie 2007

Nicoleta Oprea