Balustradele in casa

 

Unul din trei adulti mai in varsta sufera accidente provocate de cazaturi in fiecare an. Majoritatea cad in casa, unele dintre aceste cazaturi fiind mortale. Exista multe modalitati de a preveni accidentele in casa. Una dintre acestea o reprezinta balustradele. Cu cat aveti mai multe, cu atat riscul de a cade se diminueaza.

Nu trebuie sa fii batran ca sa te folosesti de balustrada. Copiii care abia merg ar fi pierduti fara ele, ca si adolescentii care urca cate 2 scari in acelasi timp. Puneti balustrade peste tot unde aveti scari, chiar daca este doar o treapta. Daca aveti scarile mai late, puteti pune o singura balustrada in mijloc.

Cand instalati balustradele, este bine sa le prelungiti putin la inceputul si la capatul scarilor, ca sa va puteti prinde de ele inainte sa urcati sau sa coborati. Aveti grija ca balustradele sa fie rotunjite la capete. O balustrada nu va functiona bine daca nu o prindeti bine de perete. Este bine sa controlati din cand in cand suruburile, sa nu se fi desprins.

Inaltimea optima la care sa instalati balustradele este de aproximativ 85 cm. Acesta este optima pentru adulti, insa copiii ar putea avea nevoie de balustrade mai joase. Distanta fata de perete la care sa le instalati ar trebui sa fie de cca 4 cm, fiind spatiu suficient ca sa puteti apuca bara fara probleme si fara sa va loviti la degete.

    www.incasa.ro

30 Aprilie 2007

Nicoleta Oprea