Beneficiile podelelor din bambus

In ultimii ani, bambusul s-a afirmat ca unul dintre cele mai noi stiluri de podea si este usor de vazut de ce. America a vazut beneficiile bambusului de ani de zile in mobila si accesorii de interior, fiind natural ca acest stil sa prinda si Europa. Gama larga de stiluri si intretinerea usoara sunt doar doua dintre avantajele acestui tip de podea.

Lemnul din care sunt facute majoritatea podelelor dureaza pana sa ajunga la maturitate si sa se poata face alte placi in timp ce bambusul creste abundent peste tot. Aceia dintre dumneavoastra care sunt conservatori sigur vor aprecia aspectul acestui materiel.

Desi nici o podea nu rezista daca nu este intretinuta, cea de bambus are o rezistenta mai buna decat alte podele mai moi ca cele din vinil sau pin. Aceste podele pot fi instalate in zone de trafic intens.

Costul unei podele de babus variaza in functie de mai multe elemente cum ar fi : tipul de bambus, finisajul, placajul, etc. Stilul conteaza si cand vine vorba de bambus, despre stil este vorba. Datorita unei game variate de culori, se poate adapta oricarui decor.

Bambusul reprezinta si una dintre cele mai optiuni pentru podele existente astazi. Astfel in timp ce unele materiale necesita multa munca de preparare a suprafetelor pe care se vor pune, bambusul poate fi pus pe o mai mare varietate de suprafete.

In Japonia, bambusul este folosit de foarte mult timp ca schela in industrie, fiind mai mult decat rezistent pentru nevoile de podea ale familiei dumneavoastra. Structura sa naturala a demonstrat ca poate sustine de mult mai multe ori propria greutate, fiind practic incapabil sa se rupa.

www.incasa.ro
21 Mai 2007

Nicoleta Oprea