Bucura-te de veranda si in sezonul rece

Traiul la casa ofera foarte multe avantaje: un spatiu generos, intimitate si posibilitatea de a avea propria gradina. Apropierea de natura poate reprezenta pentru unii principalul motiv pentru care ar renunta la viata de la bloc.

Activitatile in gradina sunt insa limitate de vreme, astfel, plimbarile in aer liber, servirea ceaiului sau a cafelei pe terasa si citirea unei carti pe banca, in curte, fiind posibile doar in zilele frumoase. Daca in zilele reci de iarna o plimbare prin gradina ar fi o experienta prea friguroasa, ne putem bucura cel putin de peisajul oferit de natura de pe …veranda.

Veranda este o anexa a locuintei, o extensie a casei care te aduce mai aproape de natura, desi nu este un spatiu deschis. Aceste zone sunt special concepute pentru a oferi adapost de soare prea puternic sau de ploaie, asigurand totodata o vizibilitate maxima a spatiului exterior.

Conteaza foarte mult materialul folosit la construirea verandei. Acesta trebuie sa fie rezistent si sa ofere o izolare buna. O veranda care te face sa te simti mai mult in aer liber decat intr-un spatiu inchis este cea din sticla. O astfel de contructie iti permite sa te bucuri de natura pe tot parcursul anului. De asemenea, construind o veranda din sticla, casa ta se va extinde in mod natural in spatiul de gradina iar circulatia intre cele doua zone va deveni mult mai libera si mai naturala.

Exista multe alte beneficii pe care o astfel de constructie ni le ofera. Temperatura sub o veranda de sticla tinde sa fie mai mare decat temperatura din gradina. Astfel, iarna, timpul petrecut in fata semineului poate fi petrecut admirand peisajul de afara, din veranda. O veranda de sticla va proteja, de asemenea, de ploaie si ninsoare, mobilierul de gradina, care va fi astfel mentinut intr-o stare buna de functionare pentru mai mult timp. Geamurile, realizate dintr-o singura bucata, din podea pana in tavan, au si un sistem de glisare ce permite deschiderea acestora, permitand astfel aerisirea sau deschiderea verandelor.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro