Mobilierul pentru balcon - practic si cu stil

balconMobilierul pentru balcon, pe care ni-l propun designerii trebuie sa indeplineasca anumite conditii: sa fie confortabil, sa arate bine, sa ocupe putin spatiu si sa se adapteze cat mai bine cu putinta capriciilor vremii din orice anotimp.

Cu ajutorul catorva scaune confortabile si a unei masute potrivite se transforma orice balcon decorat cu flori frumos colorate intr-o oaza de liniste. Nu sunt foarte multe persoane care beneficiaza de balcoane spatioase in care sa incapa fara probleme mese intinse si sezlonguri deschise. De aceea celor care au balcoane mici li se recomanda mobilierul rabatabil, care poate fi montat de peretele balconului si strans ori de cate ori este nevoie.

In ultimii ani putem alege intre mai multe tipuri de materiale din care este prelucrat acest mobilier: plastic, lemn sau aluminu. Daca ne dorim o atmosfera cat mai placuta si cat mai primitoare indicat ar fi sa renuntam la “clasicele” scaune albe din plastic. Acestea sunt intr-adevar foarte practice, rezistente si usor de intretinut, insa nu detin acel ceva, necesar unei atmosfere aparte. Mult mai bine arata un balcon amenajat cu mobilier din lemn. Lemnul este materialul care emana caldura si transforma orice atmosfera intr-una foarte primitoare. In plus, acest material natural este in totala armonie cu plantele din ghivece, este insa mai scump si mai greu de intretinut fata de piesele de mobilier din plastic.

Scaunelele, bancutele si masutele cu cadru din fier si suprafete din lemn sunt elegante si se potrivesc aproape oricarui stil de amenajare. Majoritatea modelelor sunt rabatabile si totodata ergonomice. Lemnul de salcam este unul dintre speciile recomandate pentru mobilierul din balcon, deoarece acesta este foarte rezistent si mult mai usor de intretinut fata de alte tipuri de lemn.

Ideal in ceea ce priveste amenajarea balconului este ca aceasta sa fie in perfecta armonie cu plantele, astfel vom beneficia de o atmosfera placuta si specifica unui peisaj - de pilda - mediteranean.  Mobilierul din lemn vopsit in nuante vesele si tari , impreuna cu o masuta pe a carei suprafata se afla bucatele de mozaic si niste tabureti ne ajuta sa aducem in locuinta noastra un suflu oriental, iar odata pasind in balcon sa ne simtim ca intr-o vacanta exotica.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro