Mobila pentru copii

mobila camera copilJoaca, somn, invatat - mobila pentru copii ia parte la toate aceste activitati, iar in cazurile ideale creste odata cu cei mici.

Ce trebuie sa indeplineasca acest tip de mobilier?

Parintii cauta o mobila care sa fie usor de ingrijit, de curatat si care sa se potriveasca la restul amenajarii. Copiii in schimb, au cu totul si cu totul alt gust si alte necesitati. In primul rand mobila pentru copii rebuie sa fie potrivita acestora, sa fie robusta, stabila, sigura si frumos prelucrata si decorata. Imaginatia nu trebuie sa lipseasca, deoarece un pat suprapus trebuie sa se poata transforma uneori intr-o corabie a piratilor sau in dulap in ascunzisurile hotilor. 

Acest tip de mobilier reprezinta in acelasi timp un obiect util, dar si un fel de jucarie. De aceea, atunci cand doriti sa faceti o alegere nu neglijati preferintele si gusturile celor mici. Totusi trebuie sa va ganditi la un aspect: interesele copiilor se schimba repede. Alegerea perfecat ar fi mobila care "creste" odata cu copilul dvs. sau cea care are un design practic, un design care nu se isi pierde valoarea, aspectul dar in primul rand utilitatea in timp. Accesoriile, culoarea peretilor sau noile materiale pot fi schimbate mult mai usor si mai repede decat mobila.

Amenajarea camerei copilului

Amenajarea incaperii unde dorm, invata si se joaca cei mici nu este un lucru tocmai usor. De aceea mobilierul ar trebui sa fie rezistent si sa nu ocupe prea mult spatiu. Nu umpleti camera cu prea multe corpuri care sa incarce spatiul. Aveti in vedere ca aceasta sa fie multifunctionala, sa fie suficient loc intre pat, birou, dulap, etc. Paturile suprapuse sau etajate repezinta cea mai buna solutie pentru economia de spatiu. Folositi incaperea in limita maxima insa aveti grija sa ramana suficiet loc pentru ca cei mic sa se joace, sa-si consume energia. Ganditi-va din ce material doriti sa fie confectionat mobilierul. Cel din lemn masiv este ecologic, iar in cazul in care este nevoie acesta poate fi cu usurinta modificat. Mobila din placaj/furnir reprezinta totusi de cele mai multe ori alternativa mai accesibila din punct de vedere financiar.

Mobilierul in camera copiilor si siguranta

Indiferent din ce material este realizata mobila, aceasta trebuie sa fie rezistenta si sa ofere siguranta celor mici. Mare atentie la vopsea, sa nu aveti surpriza neplacuta ca aceasta sa provoace alergii. Artarul, stejarul si fagul sunt cela mai recomandate tipuri de lemn. Toate canturile, colturile si tot ce este ascutit trebuie rotunjit ca pericolul unor accidente grave sa fie inlaturat.

Foto: 1, 2

InCasa.ro