Case moderne construite din materiale eco-friendly

Casele ecologice sunt construite din materiale care au un impact scazut asupra mediului in procesul de productie, utilizare sau reciclare, si a caror prelucrare necesita un consum redus de energie.

Astfel de locuinte au fost concepute inca din antichitate. Pe masura ce a evoluat, omul a trecut de la piatra naturala la bordee de pamant, apoi la constructii din lemn, ajungand in prezent sa construiasca cu ajutorul tehnologiei unele dintre cele mai impresionante locuinte.

Poluarea mediului si consumul exagerat de energie necesar construirii cladirilor ne face insa sa ne indreptam din nou atentia spre materialele eco-friendly. In tara noastra acest concept nu este suficient de dezvoltat insa ia tot mai multa amploare in afara.

O astfel de cladire ecologica a fost ridicata in America Centrala, in Honduras, din PET-uri si nisip. Numarul de sticle din plastic utilizate pentru construirea casei ecologice este impresionant, in jur de 8.000. PET-urile au fost “culese” de la groapa de gunoi din apropierea gospodariei si au fost ulterior umplute cu nisip. Impresionant este ca expertii considera ca astfel de PET-uri cu nisip compactat sunt de 20 ori mai rezistente decat caramida.

O alta casa, la fel de atipica, a fost construita in anul 1941 de John J. Makinen, proprietarul unei fabrici de imbuteliere de bauturi racoritoare. Casa de Sticla, dupa cum reiese si din denumire, are ca element principal de constructie sticla. John J. Makinen, Sr. a construit aceasta casa din peste 60.000 de sticle, dintre care cele mai multe au venit din afacerea sa. Sticlele de culori diferite i-au dat un design interesant constructiei, aceasta atragand foarte multi vizitatori cu mult inainte de a deveni muzeu.

Daca sunt realizate din materiale naturale sau reciclate asta nu inseamana ca locuintele sunt mai putin confortabile sau estetice. Casele ecologice sunt functionale, eficiente energetic, confortabile și placute, ofera o viata sanatoasa si reduc impactul asupra mediului.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro