Ceramica pictata manual - o metoda simpla de decorare

Faianta pictata manual reprezinta o metoda simpla si moderna de decorare. Cu ajutorul culorilor si a unei pensule veti reusi sa imbunatatiti considerabil aspectul invechit si uzat al placilor de ceramica din baie si din bucatarie.

Arta de a picta ceramica nu este una tocmai noua, ea este veche de peste cinci sute de ani si, desi este intalnita in mai multe tari din Europa precum Olanda si Spania, este cel mai bine conservata si reprezentata in Portugalia.

Pictarea placilor de ceramica este o metoda accesibila si mai putin costisitoare decat inlocuirea acestora, si asigura si o nota de originalitate incaperii. Ceramica este unul dintre cele mai intalnite materiale pentru placari, dar nu toate placile din acest material pot fi supuse unui astfel de proces.

Ceramica destinata pictarii manuale trebuie sa fie emailata si impermeabila astfel, vor putea fi pictate doar acele placi de ceramica ce au un aspect lucios. Placile neportelanate au textura poroasa. Fata de alte materiale, ceramica este foarte rezistenta si nu necesita o ingrijire speciala, iar din punct de vedere al stilului, poate fi integrata in orice interior, indiferent de stilul de amenajare.

Daca optati sa imbunatatiti aspectul placilor de ceramica prin pictura, alegeti acel model care sa se potriveasca cromatic cu restul elementelor din incapere, iar modelul sa se integreze cat mai bine in decorul camerei. Placile ceramice pictate pot fi folosite si in alte incaperi, nu doar in baie si in bucatarie. Cu ajutorul lor puteti da un aspect nou si original semineului si a pervazului din living.

Inainte sa va apucati de pictat, va trebui sa indepartati suprafata lucioasa a placii. Acest lucru poate fi realizat cu usurinta cu ajutorul unui smirghel. Curatati apoi bine placa cu apa si sapun, pentru a indeparta orice urma de praf. Daca modelul pe care doriti sa-l realizati este unul complicat, va puteti trasa liniile cu un creion, sau va puteti folosi de un sablon de hartie.

Este foarte important sa utilizati un tip corect de vopsea, aceasta trebuie sa adere pe placile de ceramica, si trebuie sa reziste in conditii de umezeala si temperaturi ridicate. Cele mai indicate sunt vopselele acrilice si cele pe baza de ulei. Cu ajutorul placilor ceramice pictate aveti posibilitatea sa va creati un look personalizat al camerei, folosind culorile si modelele preferate.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro