Placi ceramice in stil hi-tech

placi ceramiceHi-tech-ul are ca principala caracteristica "artificialul" si se bazeaza pe produse industriale sofisticate din sticla sau metal. Imaginea de ansamblu este, in general, destul de rece datorita abundentei de metal, plastic si sticla si lipsei tapiteriilor sau covoarelor groase. Este stilul adoptat, in speta, de oamnii de afaceri, care prefera spatiile deschise, aerisite, decorate cu obiecte de buna calitate sau de catre tinerii pasionati de aparatura electronica de marca 

 

Transpus in domeniul placilor ceramice, acest stil poate suprinde prin eleganta sa glaciala si prin texturile particularizate. Placile ceramice hi-tech trebuie asortate tehnologiilor de ultima ora, aparaturii si accesoriilor electronice. Este un stil fara ornamente, confortabil si functional, dar care trebuie sa surprinda prin aspectul suprafetelor si prin prezenta nuantelor de gri. Placile ceramice din aceasta categorie imita textura betonului, metalului sau a oricaror materiale artificiale, specifice mediului industrial.

 

Cercurile perfecte, curbele simple si unghiurile drepte sunt formele preferate, geometria este calculata si totul trebuie sa fie ireprosabil montat si pozitionat. Suprafetele mate includ placi simple, in combinatii interesante. Atunci cand se folosesc oglinzi sau sticla, acestea trebuie sa fie asimilate, astfel incat sa para elemente integrate in finisajul peretelui si nu obiecte de sine statatoare. Cat despre podele, acestea au aspectul celor folosite in fabrici sau in cladirile comerciale: beton aparent, placi ceramice monocrome, placi de vinil cu puncte iesite in relief sau mochete simple, de birou.

 

In materie de culori, paleta contine: gri metalizat, crom, albastru inchis si alb, cu accente puternice in nuante de culori primare (rosu, galben etc). Evitati nunatele de verde si brun si tonurile naturale, specifice interioarelor traditionale, rustice.

 

Lumina naturala si cea artificiala contribuie in mod decisiv la imaginea si perceptia acestor placi ceramice deosebite. Pentru iluminatul artificial folositi dispozitive moderne, precum lampile cu halogen sau spoturile directionale. Decorul hi-tech este sarac in decoratiuni si accesorii, mergandu-se pe un minimalism modernist.

 

Placile ceramice apartinad stilului hi-tech pot fi folosite in ambientarea oricarui tip de incapere - bai, camere de zi, spatii de asteptare etc.

Corina Dovinca
InCasa.ro