Chiuveta de cupru, din nou in tendinte

In vremuri indepartate, cuprul era pus la loc de cinste, fiind considerat unul dintre cele mai pretioase metale. Regi si regine au fost incununate cu diademe de cupru, razboinicii purtau bratari din acest pretios metal pentru a le da putere in lupta iar decoratiunile din cupru se gaseau doar in casele celor mai avuti.

In zilele noastre cuprul nu mai reprezinta un simbol al puterii, dar este inca pretuit pentru calitatile sale. Dupa ce a fost dat uitarii un timp, acest metal revine in atentia designerilor de interior.

Astfel, cuprul este materialul vedeta al acestui an si este introdus in amenajarile interioare sub forma  corpurilor de iluminat, a pieselor de mobilier, a accesoriilor si a decoratiunilor pentru casa si gradina.

Cuprul este un material excelent pentru realizarea multor obiecte, fiind foarte maleabil, ductil si durabil. Este un metal unic prin culoare, paleta cromatica variind de la nuante de rosu la maro, verde si auriu. In bucatarie si in baie putem sa regasim acest material sub forma chiuvetei si a cazii. Multi proprietari aleg chiuvetele din cupru in detrimentul celor din portelan. Motivul pentru care acest material a inceput sa castige din nou teren este usurinta cu care poate fi intretinut.

Pentru intretinerea corpurilor de bucatarie din cupru nu trebuiesc produse speciale de curatat, acestea reusind sa-si pastreze in timp frumusetea. In plus, cuprul este in mod natural antibacterian si 100% reciclabil, astfel utilizarea sa indeplineste in totalitate cerințele de eco-compatibilitate, un aspect esențial in zilele noastre la alegerea materialelor ecologice si sanatoase.

Gama produselor din cupru cuprinde o multitudine de forme rafinate si nuante placute, astfel, dumneavoastra va revine doar datoria de a alege acele obiecte si decoratiuni care sa se potriveasca cu restul elementelor deja existente in incapere. Daca va doriti o chiuveta 100% din cupru, trebuie sa fiti atenti de unde o achizitionati. Unele companii adauga cuprului diverse aliaje pentru ca pretul final sa fie unul mai accesibil.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro