Cuiere pentru hol cu design deosebit

Unele holuri de la intrare sunt separate de celelalte camere din casa, in timp ce altele pur si simplu fuzioneaza cu camera de zi. Oricare din aceste doua variante este buna daca spatiile au un stil propriu si difera de celelalte incaperi. Acest lucru poate fi realizat cu usurinta prin adaugarea de elemente decorative.

In cazul spatiilor deschise zona destinata holului poate fi delimitata de un mobilier specific, precum o masuta pe care sa puneti cheile, un suport de umbrele, un pantofar, sau sa vopsiti peretii din aceasta zona cu o culoare distincta fata de cea din camera de zi.

Indiferent de marimea spatiului alocat holului, aceasta zona trebuie sa dispuna de cateva elemente importante, iar cuierul face parte din aceasta categorie. Functional, dar in acelasi timp si foarte decorativ, cuierul poate fi unul dintre cele mai bune accesorii in personalizarea si decorarea camerei si a mobilierului. Un cuier cu un design deosebit poate transforma orice ungher intr-un loc functional si atractiv.

In functie de spatiul avut la dispozitie puteti alege intre un cuier de perete si unul cu picior. Cea de-a doua varianta este recomandata spatiilor mari deoarece un cuier cu picior are o stabilitate buna, poate sustine mai multe haine si, de asemenea, poate fi dotat si cu un suport pentru umbrele. Pentru zonele restranse sunt recomandate cuierele de perete. Acestea ocupa putin spatiu iar carligele pot fi asezate pe mai multe randuri.

Materialele din care sunt realizate cuierele sunt variate, dar cele mai cautate cuiere sunt acelea din lemn si metal deoarece sunt practice si se potrivesc oricarui stil de design interior. Facand parte din categoria elementelor naturale, lemnul poate veni in completarea unei pardoseli din piatra sau a unui parchet laminat. Si cuierele metalice se potrivesc oricarui decor, de la cel clasic la stilul hi-tech.

O forma clasica a unui cuier nu mai surprinde, nu iese cu nimic in evidenta, astfel, un design neobisnuit al acestuia poate schimba mult aspectul incaperii. Un cuier cu picior sub forma de copac este perfect pentru un interior modern precum si cele de petete sub forma de pensula si creioane mari. Multe alte obiecte au fost reinterpretate si folosite pe post de cuier. Un astfel de obiect a fost realizat de designerii Kai Linke şi Johannes Hemann. Ei i-au dat o alta intrebuintare lasoului si anume, cea de cuier. Acest produs a fost realizat doar in cateva exemplare in anul 2006.

O alta idee creativa ii revine lui Julian Appelius care a creat un cuier perfect pentru cei care si-au vopsit singuri holul. Acesta imita foarte bine vopseaua care se scurge pe perete si este disponibil in sase culori. Daca doriti ceva cu totul diferit in care sa va agatati lucrurile alegeti “degetul umeras”, un cuier ce poate fi instalt in orice parte a casei, sau suportul alb creat de Erich Ginder ce a fost inspirat de forma coarnelor de cerb.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro