Cum amenajam garsoniera? (II)

garsonieraPartea de "living"
Pentru o atmosfera calda si primitoare garsoniera ar trebui impartita din punct de vedere optic in mai multe "zone": cea in care stam si ne relaxam inpreuna cu prieten, cea in care dormim si  cea in care mancam.

In partea in care amenajam living-ul functionalitatea trebuie sa fie pe primul loc, de aceea este bine sa evitam mobilierul care nu face decat sa "adune" praful din incapere. De exemplu ar fi indicat ca modelul canapelei sa fie unul extensibil. In timpul zilei musafirii se pot aseza confortabil, iar noaptea noi ne putem odihni foarte bine transformand-o intr-un pat incapator.

Pentru a crea mai mult spatiu de depozitare fara a aglomera locuinta, rafturile sau etajerele aranjate direct de perete pot fi suportul ideal pentru carti, CD-uri cu muzica, DVD-uri cu filme sau accesorii ornamentale. In voga sunt rafturile agatate deasupra canapelei, iar in fata acesteia amplasarea unui mobilier special pentru asezarea televizorului, care sa aiba spatii si sertare speciale pentru intreaga tehnica (DVD-player, boxe...etc).

Pentru a determina din punct de vedere optic partea de living de partea de bucatarie este bine sa zugravim peretii in diferite culori (nu mai mult de doua nuante!). Din cauza dimensiunilor reduse ale garsonierei este indicat sa  nu folosim tapetul cu modele sau tablourile mari. O nuanta calda si linistitoare ii confera locuintei o atmosfera foarte placuta, iar daca ferestrele sunt impodobite cu perdele potrivite, iar canapeaua accesorizate cu perne multe atunci cu siguranta amenajarea are succes. Ici si colo o planta verde da garsonierei mai mullt stil si farmec.

"Dormitorul"
In ceea ce priveste organizarea si amenajarea zonei in care dormim in ntr-o garsoniera reprezinta o adevarata provocare, de accea trebuie sa procedam in mod sistematic. In primul rand trebuie sa ne gandim de ce avem nevoie in dormitor.  Desigur este vorba despre elementele de baza: pat, noptiera si dulap. In primul rand trebuie hotarate dimensiunile patului. Aceasta trebuie sa fie aleasa in functie de marimea incaperii si daca este vorba de garsoniera unui cuplu sau a unei singure persoane. Daca alegeti o amenajare in stil modern, micile accesorii scumpe tipic romantice nu au ce cauta.  Mare atentie la dulap! Daca alegem un model prea mare, acesta poate strica intregul aspect al garsonierei.

Indiferent de alegerea stilului de amenajare functionalitatea si estetica trebuie sa mearga "mana-n mana".  Astfel dormitorul reprezinta atat in garsoniere cat si in orice locuinta o oaza de relaxare si de liniste.

Sursa foto

InCasa.ro