Cum intretinem cada de baie

 

Exista trei tipuri de cazi:

-cele invelite cu gel si fibra de sticla

-cele reintarite cu acril si fibra de sticla

-cele din acril cu o compozitie structurala

Puse unele langa altele, aceste produse sunt foarte asemanatoare, insa exista diferente importante.

Produsele invelite cu el, atunci cand sunt realizate cu ingrediente de inalta calitate, pot fi foarte durabile si dure. Procesul de fabricare este foarte important, deoarece gelul lichid de invelire trebuie aplicat la temperatura corecta. Aceste produse, daca sunt stricate sau zgariate pot fi reparate cu succes. Reparatiile facute corect sunt permanente si invizibile.

Cele din acril sunt de obicei construite din foi mari si colorate de plastic. Aceste foi sunt incalzite ca sa se inmoaie. Foile astfel incalzite se intind dupa o forma, pana se obtine forma dorita de cada. Acest proces de intindere determina cateodta subtierea acrilului la colturi. Acele cazi cu un procent mare de acril ofera cele mai inalte performante, insa reparatiile efectuate la acestea nu sunt mereu satisfacatoare.

Multi proprietari au fost nemultumiti in trecut datorita faptului ca partea de jos a acestor cazi erau flexibile. Unele dintre cazile cu o compozitie structurala au avut aceasta problema. Celelalte cazi adesea trebuiau fixate cu mortar ca sa ofere o baza solida. Acest lucru ar putea fi necesar sau recomandat in instructiunile de instalare.

Este foarte important sa stiti sa aveti grija de aceste suprafete. Nu folositi substante abrazie deoarece acestea pot zgaria peretii cazii. Daca va creati un obicei din a spala cada la fiecare doua saptamani veti eita depunerile de sapun care apoi necesita o curatare mai grea. In mod normal, fiecare producator recomanda anumite produse de curatat. Urmati instructiunile si veti avea o cada frumoasa mult timp.

Daca alegeti o cada din acril sau fibra de sticla, puteti face sa arate ca noua aplicand o data pe luna ceara de masina. Nu o sa va ia decat cateva minute. Nu aplicati ceara pe partea de jos a podelei. Dupa ce ati aplicat ceara pe peretii cazii aceasta va arata ca noua.

    www.incasa.ro

04 Mai 2007

Nicoleta Oprea