Baia la copii, un chin sau o placere

 

In timp ce adultilor le place sa stea minute bune la dus sau sa ramana pierduti intr-o baie cu spuma, a pune copiii sa-si faca baie poate fi cateodata o adevarata proba de aptitudini. Ca sa faceti ca ora de baie sa fie mai putin un chin si mai mult o placere nu trebuie decat sa faceti cateva mici modificari in baie.

Asa cum este in majoritatea cazurilor atunci cand redecoram, siguranta este si aici prima noastra grija, iar in baie aceasta este mult mai importanta. Functia baii pentru copii este aceea de a le oferi acestora un loc cat de cat atragator in care sa-si doreasca sa petreaca ceva timp si care in acelasi timp sa le ofere siguranta.

Remodelarea baii pentru copii nu trebuie sa fie deloc costisitoare. Puteti cumpara covorase care nu aluneca de pus in cada cu modele moderne si foarte vesele, pe care copiii sa le gaseasca atragatoare. Cumparati si bureti de dus cu diverse modele si o perdea de dus speciala pentru copii.

Daca aveti un copil de cativa nisori si unul ceva mai mare, cel mai mare ar putea obiecta la incercarea dumneavoasta de a transforma baia intr-una de bebelusi. Nici aceasta nu este o problema deoarece puteti face compromisuri : in loc de o perdea de dus cu desene animate puteti lua una cu pesti sau creaturi din mare, care sa fie atractiva pentru amandoi. Unele dintre acestea au niste buzunare speciale in care puteti depozita jucariile atunci cand nu se mai joaca cei mici cu ele.

    www.incasa.ro

04 Mai 2007

Nicoleta Oprea