Sfaturi pentru baile mici (II)

baie micaReflectati spatiul cu ajutorul oglinzilor

Daca peretele poate sustine, alegeti o oglinda de dimensiuni mari, pe care sa o montati in fata chiuvetei. Aceasta va reflecta in camera toata lumina, dar si culoarea si forma obiectelor existente. Aveti in vedere si varianta folosirii unei colectii de oglinzi, aranjate artistic, in locul uneia mari. De asemenea, puteti pune doua oglinzi de aceeasi dimensiune, pe pereti opusi, una in fata celeilalte, pentru a crea o reflexie infinita.

Alegeti o podea in culori deschide

Ca si in cazul peretilor, pardoseala in culori deschise confera luminozitate spatiului. Folositi placi mari de gresie in culori deschise. O pardoseala alba, bej sau gri va contribui la efectul de spatiu in plus. Daca nu aveti posibilitatea de a inlocui pardoseala existenta, puteti aplica peste aceasta, un covor mare, intr-o nuanta deschisa.

Renuntati la accesoriile mici

Nimic nu este mai deranjant si mai inghesuit decat un spatiu mic care este facut sa para si mai mic. Reduceti numarul prosoapelor si nu folositi mai mult de un covor. Selectati o singura piesa de arta si un singur accesoriu in locul a mai multe elemente mai mici.

Inlaturati orice obstacol vizual

Achizitionati o cabina de dus cu usi din sticla transparenta, fara cadru. Sau eliminati usile si folositi o perdea care poate fi inlaturata atunci cand nu utilizati dusul. In felul acesta imaginea pana la peretele final al baii nu este obstructionata de nimic. Ochiul nu se va opri la usa cabinei de dus, transmitand creierului ca spatiul s-a sfarsit acolo.

Nota: Puteti "impinge peretii in spate" daca alegeti finisajele de perete potrivite.

Alegeti culori deschise pentru pereti

Fundalul alb sau luminos da iluzia unui spatiu mai deschis. Alegeti pentru pereti un model de faianta aerisit, pe fond alb, galben, sau neutru. Montati placi dreptunghiulare, asezate pe verticala. Astfel, camera de baie va parea mai inalta si mai spatioasa. Ca un mic artificiu, pe peretele cu usa montati placile pe orizontala. Jocul va fi unul placut ochiului si va scoate incaperea din monotonie.

Adaugati adancime peretilor

Daca veti zugravi un perete opus intr-o nuanta mai inchisa, acesta va parea mai indepartat, creand iluzia de adancime.

Daca aveti fler artistic sau aveti prieteni artisti, luati in considerare varianta pictarii sau a imprimarii cu sabloane a celui mai mare perete deschis. Pentru a crea iluzia unui spatiu extins, puteti, de asemenea, atarna pe perete o pictura reprezentand o fereastra care da intr-o frumosa gradina sau catre orizont. Orice obiect de arta care reprezinta o panorama exterioara poate contribui la crearea iluziei de spatiu mai mare.

Extindeti tavanul

Puteti crea iluzia unui tavan mai mare decat in realitate, prin aplicarea unei cornise, de aceeasi culoare, in jurul muchiilor tavanului. Este indicat ca tavanul sa fie vopsit in alb.

Eliminati dezordinea

O baie curata si ordonata va arata intotdeuna mai mare si mai spatioasa decat una murdara. Pastrati la vedere numai obiectele de care aveti absoluta nevoie si puneti in dulapuri toate celelelate lucruri.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro