Noile modele de toaleta

 

Probabil majoritatea oamenilor detin toalete normale, care la momentul actual pot fi folosite cu usurinta de toti membrii familiei. Insa se pot intampla accidente care pot influenta viata de zi cu zi. Majoritatea toaletelor au 35 cm ianltime, insa una care are 43 de cm de la podea este mult mai usor de folosit.

Toaletele care se regasesc la o inaltime mai mare nu se mai regasesc acum doar la toaletele publice. Au inceput sa apara si in casele oamenilor. Aceste modele pun mai putina tensiune in picoarele, genunchii si spatele dumneavoastra. Oamenii inalti considera ca sunt mai usor de folosit iar altii chiar spun ca functioneaza mai bine deoarece apa in toaleta este mai adanca si se scurge mai bine in felul acesta.

Daca vi se pare ca noile modele de toaleta sunt prea inalte, uitati-va la cele mai noi modele care se agata de perete. Veti fi fericit sa constatati ca puteti pune aceste toalete la inaltimea la care doriti. Noul design va incanta si persoana care trebuie sa faca curatenie in baie, fiindu-i mult mai usor de curatat aceasta zona.

Cand cumparati noua toaleta, asigurati-va ca luati si niste bari de sustinere pe care sa le puneti in jurul acesteia. Acestea va vor ajuta sa va asezati si sa va ridicati atunci cand mergeti la baie. Uitati-va dupa bari de sustinere care se prind in balamale deoarece acestea pot fi folosite de orice membru al familiei care are nevoie de sprijin, iar apoi indepartate cand nu mai are nevoie de ele.

Daca va renovati baia, nu uitati sa lasati cel putin 45 cm spatiu liber in fata toaletei si cel putin 106 cm spatiu in lateral. Acest extra-spatiu va ajuta o persoana in scaun cu rotile sa se miste mult mai usor.

    www.incasa.ro

02 Mai 2007

Nicoleta Oprea