Cum poate masa din bucatarie sa reuneasca familia

Candva parintii se reuneau cu copiii imprejurul mesei. In multe locuinte acest lucru se intampla si astazi, dar nu in fiecare zi, precum odinioara, ci doar la marile evenimente si sarbatori de peste an. Intr-un articol publicat de Daily Mail se arata ca aproape jumatate dintre mesele servite acasa de americani constituie experiente individuale, petrecute in graba sau in fata televizorului. Programul diferit al membrilor familiei constituie principalul motiv al insingurarii noastre, dar pe langa acesta si-a mai facut aparitia unul de-a dreptul ridicol: trend-ul. 

 Oricat de greu ar fi sa va strangeti toti in jurul mesei la sfarsitul zilei, nu uitati ca sacrificandu-va, castigati doua daca nu chiar trei avantaje: astfel dezbateti laolalta toate problemele/reusitele petrecute in familie pe parcursul zilei, dobanditi control asupra alimentatiei copiilor si impuneti o ora de masa constanta cu care organismul se poate obisnui in timp.

Primul lucru de care sa va ingrijiti inainte de orice este sa achizitionati obiectul potrivit, adica masa. Experienta demonstreaza ca o bucatarie chic sau o masa la care te-ai aseza pe scaun de drag, nu doar ca sa mananci, pot stimula interesul oamenilor de a cina impreuna.  Dimensiunile si aspectul mesei ideale difera de la o locuinta la alta, in functie de componenta practica si cea estetica. De regula, o masa ofera 4 sau 8 locuri, insa exista si asa-zise mese regale unde pot sta pana la 20 de persoane.

La inceput mesele erau obiecte simple, de forma dreptunghiulara,  insa in timp au devenit fancy si elegante, iar in componenta lor au intrat materiale de diferite tipuri. Pe de alta parte, scaunele din jurul lor se bucura de aceeasi varietate si pot fi achizitionate concomitent cu masa. Esenta lemnoasa este cea mai potrivita pentru masa din bucatarie, fiindca este mai trainica, pe cand sticla este cea mai nerecomandata.

Daca spatiul este o problema opteaza pentru o masa inteligenta care sa se plieze. Masa moderna caracterizata prin linii simple, drepte, creeaza un efect deosebit aducand un aer jovial incaperii prin intermediul nuantelor potrivite. Mesele si scaunele simple dar practice confera originalitate si o tenta veseala incaperii.

Sursa foto

I. C.
InCasa.ro