Cum alegi masa potrivita pentru sufrageria ta

A avea o sufragerie primitoare este un lucru la care oricine viseaza, mai ales cand aduna rudele si prietenii pentru aniversari sau alte evenimente.  In astfel de imprejurari in care buna dispozitie este cheia succesului, elementul central devine masa, in jurul careia oamenii se aduna pentru socializare si pentru degustarea bucatelor.

Magazinele de specialitate ofera o gama larga de produse menite sa satisfaca toate gusturile si capriciile cumparatorilor. Printre acestea se afla si masa ideala pentru locuinta ta, numai ca trebuie sa stii sa o deosebesti intre celelalte.

Sufrageria primitoare de care va vorbeam nu are legatura neaparat cu dimensiunile camerei, nici macar cu elementele decorative care desavarsesc din punct de vedere vizual spatiul interior. Aceasta, mai degraba, s-ar putea reduce la raportul incapere - masa. Exista mese dreptunghiulare, rotunde, ovale, fabricate in maniera futurista, de dimensiuni mai mari sau mai mici etc.

Nu te lasa intimidat de ele, inainte de a merge la cumparaturi aminteste-ti principiul urmator si nu vei da gres: “Masoara de doua sau trei ori si alege o singura data”. Cu alte cuvinte, fii atent ca dimensiunile mobilierului sa raspunda nevoilor tale, dar sa nu aglomereze prea mult camera. Ar trebui sa ramana suficient loc in jur pentru a permite unei persoane sa iasa fara a le deranja pe celelalte.

 Pentru sufrageriile spatioase si saloane sunt mai potrivite mesele dreptunghiulare decat cele patrate sau ovale, atat din ratiuni estetice cat si practice (incap mai multi oameni la masa). Pentru camerele de mici dimensiuni, recomandat este ca obiectul sa fie patrat. Daca te intereseaza sa asiguri un mediu interactiv, propice conversatiilor, nu exista optiune mai buna decat masa rotunda.

In aceasta situatie nu exista loc privilegiat, cum este la masa dreptunghiulara unul din capete, si permite acelasi contact vizual mesenilor. Nu intamplator “masa rotunda” a capatat si intelesul figurat care se refera la schimbul de opinii, dezbatere si socializare. Un alt avantaj al unei piese rotunde este ca permite adaptarea unui scaun sau doua in plus, fara a obliga pe nimeni sa ocupe un loc incomod pe colt. 

Sursa foto

I. C.
InCasa.ro