Mesele luminate - inovatie si stil

masa luminataUtilul imbinat cu frumosul - aceasta reprezinta de fapt armonia perfecta a inaltei scoli de design. Irmgard Bussman, artista care a descoperit lumina cu ajutorul picturii, locuieste in apropierea orasului german Hamburg si de cativa ani concepe modele originale, unice de mobilier, care au un real succes.

Cubul - "temelia" modelelor
Baza pentru majoritatea modelelor este un cub luminat, confectionat dintr-un material sintetic (Polyethylen), pe care sunt asezate placi de diferite marimi, din sticla sau o combinatie de sticla cu lemn.

Cu ajutorul dimensiunilor 72x72x72 cm si a unei placi de sticla, a carei latura sa aiba lungimea de 140 cm,  se poate obtine o masa cu proportii armonioase, la care 8 persoane pot sta foarte comod. Pentru a construi o masa pentru canapeaua din sufragerie, dimensiunile cubului pot fi "injumatatite", aduse la o inaltime de 30 cm.

Materiale de calitate superioara
Pentru lumina calda, pe care o raspandeste masa in intreaga incapere, este suficient un bec economic de 9 wati. Acest lucru inseamna, ca indiferent de unde va fi amplasata masa - inauntru sau afara - aceasta trebuie alimentata cu curent. In plus, locul trebuie foarte bine ales, deoarece placa este din sticla groasa de 19 mm, este stabila si foarte rezistenta, dar si foarte grea. Din proprie experienta, Irmgard Bussmann este de parere ca doua persoane pot muta totusi masa dintr-o parte in alta. Exista insa si mese ale caror placi sunt confectionate din sticla si lemn, iar atunci greutatea este mult mai scazuta.

Pretul pentru un astfel de mobilier variaza incepand de la 2000 Euro. Acest lucru este explicabil prin materialele de calitate superioara. Aceste mese sunt potrivite pentru gradina, pentru terasa, dar si pentru interior. Datorita structurii si a materialulul, masa poate fi asezata pe orice suprafata potrivindu-se perfect aproape oriunde.

Din anul 2005 multe mese create de artista se gasesc la evenimentele organizate in aer liber, in gradini. Din fericire acestea pot fi comandate si online, o varietate de modele oferindu-va chiar site-ul designer-ului.

InCasa.ro