Cum sa animati interiorul cu ajutorul dungilor

decor cu dungiDaca intentionati sa transformati interiorul locuintei dvs intr-unul mai energic si mai interesant, folosirea dungilor este metoda cea mai buna de a o face. De la cele luminoase si indraznete pana la cele subtiri si subtile, dungile pot conferi spatiului o nota jucausa, una dramatica sau una subtila. Acestea pot fi folosite in oricare dintre camerele unei locuinte: in camera copiilor, in birou, in living, in baie sau in bucatarie etc.

Combinati dungile cu modele: unii sunt de parere ca dungile nu pot fi niciodata amestecate cu modelele. Credeti sau nu, daca folositi aceleasi culori in intregul spatiul, puteti combina si potrivi de minune dungile cu modelele. Daca, de exemplu, aveti dungi goase pe perete, optati pentru tesaturi cu desene mici pentru a acoperi piesele de mobilier. Dungile mai subtile le puteti amesteca cu modele mai mari si mai indraznete. Efectul obtinut va fi unul suprinzator.

Dungile indraznete (groase) confera dramatism decorului: in cazul in care doriti sa imprimati spatiului dvs un aspect puternic, dungile groase, indraznete si largi reprezinta algerea potrivita. In functie de combinatia de culori pe care alegeti sa o folositi, aceste dungi pot fi contrastante sau pot fi in ton cu restul decorului, pentru un aspect mai potolit, dar care sa atraga totusi atentia. Alegeti culori constrastante gen: alb-negru sau nuante inchise si deschise ale unei culori pentru a imprima interes vizual.

Dungile subtiri pot fi de impact: daca va plac dungile, insa preferati un decor mai temperat, alegeti culori pastelate, sau folositi varianta ton pe ton, variatii ale aceeasi culori. Pentru un proiect usor de efectuat, vopsiti un intreg perete in culoare dvs favorita si asteptati sa treaca o zi pentru ca peretele sa se usuce in intregime, dupa care trasati dungile cu ajutorul unor benzi, folosind o vopsea lucioasa, care va lumina fundalul. Dupa ce scoateti benzile, veti obtine niste dungi subtile, deloc arogante.

Vertical sau orizontal: exista mai multe teorii referitoare la directia de amplasare a dungilor intr-o camera. Astfel, se spune ca dungile verticale fac incaperea sa para mai inalta si ca cele orizontale o fac sa para mai larga. Tinand cont de cantitatea de lumina naturala care patrunde in camera, de cat de incarcati sunt peretii cu mobilier, de operele de arta care decoreaza peretii etc. veti putea decide care dintre efectele dungilor se potriveste mai bine cu decorul dvs. Inspirati-va, de asemenea din revistele de specialitate si, eventual, mimati un aspect care credeti ca s-ar potrivi  in locuinta dvs, tinand cont, desigur, de toate elementele decorative.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro