Idei de amenajare: alb ca zapada

amenajare albCine se gandeste doar la zapada si la gheata atunci cand rosteste cuvantul "alb" sau cand se gandeste la acesta, va fi placut surprins sa afle cat de confortabila, calda si primitoare poate fi aceasta culoare daca se afla in locuinta. Albul se asorteaza cu absolut tot! straluceste, are un aer nobil si poate fi combinat cu orice alta culoare.

Albul detine atat de multe fatete, incat eschimosii i-au dat in jur de 200 nume diferite. Si noi folosim diferiti termeni de comparatie pentru a descrie cu exactitate nuanta: alb perlat, fildes, briliant, alb ca zapada, etc. Cu cat sunt mai numeroase denumirile acestora, cu atat mai diferit este si efectul lor, deoarece albul nu este numai alb.

Albul pur

Aceasta culoare cunoaste foarte multe nuante. Gradatia porneste de la albul stralucitor pana la tonurile calde de crem. In functie de incapere si de accesoriile din jur culoarea primeste o usoara nuanta de maro, albastru, rosu, galben sau verde. Prin aceste diferente fine, aproape insesizabile, sunt produse diverse stari de spirit.

Un lucru este cert: daca in locuinta dvs. preponderent este albul, aceste ii va reda o deschidere ampla si luminozitate, deoarece prin alb lumina devine mult mai intensa.

Combinati aceasta culoare cu mobilier din lemn deschis, astfel puteti obtine o atmosfera prietenoasa si primitoare in orice incapere. Lejer, usor si linistitor - acestea sunt caracteristicile pozitive ale albului pur. Diferitele materiale, modele si structuri fac posibila o altfel de evidentiere a culorii. Peretii albi, mobilierul deschis si accesoriile cu nuante de crem au un efect extrem de linistitor. In aceasta atmosfera ne putem refugia pentru a ne relaxa, a ne destinde.

Alb/negru: Jocul contrastelor

Albul si negrul constituie un duo clasic al culorilor, care poate arata foarte chic si modern. Negrul traseaza si marcheaza foarte frumos un contur. Ramele tablourilor sau rafturile in aceasta culoare au un aspect foarte elegant in contrast cu albul de pe perete. Trebuie sa fim atenti cu accesoriile si mobilierul negru, ce este prea mult strica!

Alb/rosu: Frumusete clasica

Amestecul dintre alb si rosu este tipic pentru amenajarile cu aspect scandinavic. Intre aceste doua culori exista o compatibilitate excelenta. Amenajarea interiorului cu alb devine mult mai interesanta cu ajutorul culorilor, primind astfel un charm aparte. De asemenea este valabila si cealalta varianta: accesoriile albe stralucesc si mai mult in contrast cu rosu.

Sursa foto

InCasa.ro