De la bunica, stiai ca...

becSe spune ca daca nu ai un batran in casa e bine sa iti cumperi unul. Pare amuzant dar, desi suntem incojurati de tehnologie si diverse modalitati care ar trebui sa ne usureze viata, constatam ca: atunci cand vrem sa scoatem o pata de pe rohie, avem alergie la detergent. Si lista poate sa curga destul de lejer.

Haide sa ne amintim putin de sfaturile bunicii si sa nu uitam ca si bunica a avut candva varsta noastra si trebuia sa faca fata multor treburi fara a avea atatea modalitati “moderne”. Culmea este ca bunica nu mai facea alergie si toate lucrurile din mana ei ieseau tocmai bune de lauda.

Otetul... este cel mai mare dusman al mucegaiului. Ca sa tineti baia in curatenie absoluta, spalati din cand in cand cu otet. Este foarte bun si la inlaturarea calcarului.

Hainele colorate... care isi pierd din culoare atunci cand sunt spalate, pot fi incercate. Ca sa nu pateze celelalte rufe, umezeste un colt din haina respectiva cu apa calda, presara putin detergent si preseaza cu o coala de hartie. Daca hartia ramane alba clar articolul respectiv nu va deteriora celelalte haine din masina de spalat.

Tot articolul pe socialdiva.ro