Decor natural de toamna

culori de toamnaToamna este anotimpul ce aduce un numar infinit de nuante in combinatii de maro, galben, portocaliu si rosu. E vremea in care tot ceea ce ne inconjoara se transforma. Mergand pe jos, indiferent de scop si destinatie, admiram frunzele cazute si noua aroma pe care natura ne-o pregateste cu seri si dimineti reci.

In aceasta perioada simti ca ai nevoie mai mult ca oricand de caldura si confort in casa ta. Culorile tomnatice si elementele naturale de decor iti vor transforma locuinta, creand o atmosfera calda si primitoare. Culorile toamnei pot fi de actualitate pe tot parcursul anului. Poti folosi culori neutre, precum griul, sau elemente in tonuri de maro.

Un covor, o husa de canapea sau o piesa de mobilier in nuante maro poate fi de ajuns pentru a schimba aspectul unei incaperi. Obiectele de decor mici, precum o vaza, o veioza sau perne decorative in nuante neutre, pot fi alegerea temporara a unei teme tomnatice.

Galbenul ocru este o culoare perfecta nu doar pentru perdele si canapele, ea poate fi folosita cu un maxim de efect si pentru pereti. Culori alternative pot fi rosul sau un maro deschis. Decorul poate fi intregit de elemente specifice toamnei si in aceeasi masura foarte accesibile precum un platou cu fructe de sezon, servetele in culori caramizii si o sticla de vin cu un buchet puternic.

Materialele naturale ofera o multitudine de texturi si culori. Uita-te in pod, garaj sau balcon dupa cosuri de nuiele. Acestea pot fi folosite si ca elemente decorative, se integreaza perfect intr-o amenajare rustica. Umple-le cu frunze de toamna, pastai si castane pentru un decor inedit. Atunci cand folositi frunze colorate ca decor nu aveti nevoie de un element auxiliar pentru a evidentia frumusetea lor naturala. Organizate in forma de buchet si puse intr-o vaza de sticla, acestea pot forma un accesoriu de efect si la indemana fiecaruia.

Puteti incadra frunzele colorate in rame cu chenar negru, asezandu-le apoi langa rama foto preferata. Fundalul alb, contrastant, va da o nota de simplitate si eleganta. Nu ezitati sa adaugati si cateva ghinde in peisaj. Punand pe un suport de tip sfesnic frunze, ghinde, conuri, alune de padure si lumanari, puteti realiza un accesoriu cu un look simplu si casual.

InCasa.ro