Decoratiuni creative pentru balcon si gradina

flori movDecoratiunile reprezinta nota personala pe care noi o dam oricarui spatiu, oricarei incaperi, oricarui coltisor intim in care ne simtim bine. Acestea ne caracterizeza si ne definesc oarecum pe noi ca persoane, exprima o parte din personalitatea noastra, dezvaluie celor din jur pasiunile si afinitatea pentru anumite lucruri.

Decoratiunile se gasesc in marile centre comerciale, im magazinele mici, aproape la orice colt de strada. Indiferent cate de frumoase ar fi, acestea nu sunt intotdeauna si originale. Pentru acest lucru trebuie sa ne punem mintea la contributie sa ne folosim de creativitatea noastra si sa impodobim casa intr-un fel unic.

Sita de metal devine suport pentru ghivece

O sita veche din metal arata foarte bine drept suport de ghivece. Aceasta poate fi agatata in balcon sau pe terasa cu ajutorul unor snururi. Foarte bine arata daca sita va “gazdui” niste floricele micute sau trandafiri albi si roz. Suportul este si foarte practic, deoarece prin gaurile  acestuia se scurge apa de ploaia sau apa in surplus, care nu ii este necesara plantei.

Culorile, tonurile, nuantele

Decorati balconul sau terasa in culorile preferate! Spre exemplu albastrul linisteste si relaxeaza, fiind o culoare placuta de vara. Aceasta se potriveste bineinteles cu albul, amandoua redand un flair mediteranean. Floarea - De - Nu - Ma - Uita, zambilele si liliacul se potrivesc perfect in acest peisaj lasand o “pata” pastelata de culoare  si emanand o mireasma imbietoare.

“Lacul” din ligheanul de tabla

Apa din balcon sau de pe terasa are grija sa improspateze si sa invioreze atmosfera. Un lighean vechi este pus in valoare si reprezinta o decoratiune deosebita daca il umplem cu apa, iar la suprafata asezam diverse flori - bujori, maci, zambile - sau petale frumos colorate. Astfel ne putem relaxa in sezlong pierzandu-ne privirea in sclipirile de cristal ale apei si in gingasia si delicatetea florilor.

Lumina lumanarilor pe balcon sau terasa

Serile de vara in care dorim sa ne bucuram de racoarea de afara au mai mult farmec daca sunt luminate de lampadare mici cu lumina difuza sau de cea calda a lumanarilor, care ne destinde si care emana mult romantism. Acestea pot fi alese in format XXL, deoarece sunt mai rezistente si au un anumit farmec.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro