Decoratiuni de Pasti

decoratiuniDecoratiunile pascale au un efect minunat asupra incaperilor mai ales daca primavara reprezinta tema principala a acestora. Spre exemplu decoratiunile pentru masa pot fi puse in valoare prin coloratii vestitori ai primaverii.

In vederea intampinarii marii sarbatori a Invierii Domnului avem la dispozitie o sumedenie de idei creative si de materiale usor de procurat pentru ca locuinta noastra sa fie una foarte primitoare. Spre exemplu din ramuri de salcie putem impleti o coronita pe care sa o agatam pe usa de la intrare sau pe care sa o asezam pe masuta de cafea din sufragerie. Aceste ramurele pot fi frumos aranjate si asezate in vaze, care sa impodobeasca intreaga casa. Daca acestea vor fi puse din timp in apa, de Pasti vom avea bucuria sa le vedem inflorite, imprastiind astfel o mireasma de primavara. Crengutele de salcie pot fi impodibite cu oua colorate sau cu alte motive specifice acestei sarbatori.

Majoritatea familiilor intampina aceasta sarbatoare cu o masa festiva delicioasa si in acelasi timp si foarte aspectoasa. La aceasta masa este binevenita intreaga familie, insa si prietenii sau cunostintele. Masa reprezinta astfel punctul de atractie al locuintei, de aceea trebuie sa avem grija ca aceasta sa fie frumos decorata. Pe langa traditionalul cosulet tapitat cu iarba verde si umplut cu oua rosii, pe masa se pot aseza si vaze sau diverse vase cu narcise si lalele in toate nuantele. Aceste flori pot fi folosite si in scopul de a impodobi servetele de la masa sau chiar si meniul.

Bineinteles ca de la masa festiva de Pasti nu pot lipsi nici ouale colorate atat de indragite in special de copii. Producatorii vopselelor isi dau silinta ca in fiecare an sa scoata pe piata cele mai pastelate, delicate si inedite culori sau metode de a vopsi ouale.

Sursa foto

InCasa.ro