Decoratiuni in asteptarea primaverii

vaze colorateNu mai este foarte mult si zilele capricioase, geroase si mohorate vor tine de domeniul trecutului in timp ce noi ne vom bucura de parfumul proaspat de primavara adus de adierea lina si calda a vantului.

Pentru a intampina "anotimpul renasterii naturii" asa cum se cuvine ar fi potrivit sa ne decoram locuinta cu ajutorul vazelor, deoarece pe langa faptul ca exista foarte multe modele care au un aspect deosebit, acestea reprezinta recipientele potrivite pentru buchetele de flori de primavara.

Pe piata si in magazinele de specialitate exista o sumedenie de forme, culori si midele de vaze, de aceea alegerea lor nu este tocmai usoara. acestea difere de la vaze foarte mici, pana la  cele masive care se aseaza pe podea, de la cele din sticla, la cele din ceramica, plastic sau cauciuc.

Ceea ce este deosebit la aceste recipiente este faptul ca putem decora intr-un mod minunat orice incapere, deoarece acestea isi lasa amprenta si sunt de mare efect. Trebuie avut in vedere faptul ca daca doriti sa faceti un aranjament format din cateva vaze materialele si formele trebuie sa fie in armonie. un "ansamblu" de vaze arata foarte bine, daca acestea sunt de marimi sau chiar culori diferite.

Vazele minione

Vazele micute arata foarte bine atat intr-un grup cat si intr- o singura piesa. Un astfel de recipient cu o singura floare este de mare efact ca si aranjament pentru masa spre exemplu. Totusi, atentie daca aveti mobilier masiv in incapere, aceste vaze nu sunt potrivite deloc.
 
Vazele mari pentru podea

Pentru ca vazele de dimensiuni mari sa iasa in evidenta asa cum trebuie si sa fie frumos puse in valoare trebuie asezate intr-un loc potrivit. Spre exemplu acesta poate fi cel de langa usa terasei, de langa semineu sau intr-un colt al incaperii. In plus, pentru a iesi cu totul in evidenta este indicat ca in jurul lor sa nu mai existe alte obiecte decorative care sa le faca o oarecare "concurenta".

Vaze decorative

Vazele decorative sunt de fapt diverse sculpturi in diferite forme. astfel acestea pot fi impodobite cu flori sau pot fi lasate goale, deoarece au un farmec aparte datorita scenei sau a personajului pe care-l intruchipeaza. acest obiect este conceput in primul rand pentru a fi un ul decorativ, astfel locurile ideale sunt rafturile, comoda sau masa din fata canapelei.

Vazele pentru perete

In locul tablourilor putem aranja pe perete vaze foarte dragute. Acestea se gasesc in materiale diverse: sticla, lemn sau ceramica. Cele mai potrivite sunt vazele discrete, mici.

Vazele pentru fiecare sezon

Odata cu schimbarea sezoniera a vazelor din locuinta redam acesteia un aer placut. Primavara si vara putem opta pentru vaze colorate si pline de viata, in schimb toamna si iarna pentru cele in culori de pamant sau in tonuri aurii si argintii.

Sursa foto

InCasa.ro