Decoratiuni in galben

            Daca va place culoarea galbena si aveti accesorii de aceasta culoare atunci poate ar trebui sa va ganditi cum sa le puneti mai bine in evidenta. Si ce mod mai placut si mai evicient pentru a face acest lucru este decat contrastul? Ne gandeam evident la culoarea neagra. Micile retusuri negre ofera un contrast placut si interesant si sustin tema de decorare aleasa.           

Puteti sa apelati la aceasta combinatie de culori pentru toate camerele. Sufrageria va fi mai senina si mai primitoare in orice anotimp. Puteti vopsi peretii livingului in galben auriu si astfel veti pune in valoare esenta si nuanta  inchisa a mobilei de lemn. De asemenea si podeaua cu parchet va fi pusa in evidenta. Pentru a nu parea monoton sau prea obositor va sfatuim sa adaugati si o pata discreta de rosu fie prin husa unei perne aruncate neglijent pe un scaun sau pe sofa, fie prin nuantele de rosu din covorul din mijlocul camerei.

       

             Dormitorul  dumneavoastra sau cel pentru oaspeti poate beneficia de acesta culoare optimista. Exista mai multe lenjerii de pat cu modele si nuante de alb si galben evidentiate usor de degradeuri mici de roz. Impresia generala va fi aceea a unui somn dulce, linistit pe fundalul unui rasarit calm. Draperiile si perdelele cu nuante de galben, de preferat culori pale, crem, din materiale tesute in relief.

    

            Holul sau vestibulul vopsit in galben creeaza un aer mai tineresc. Ca sa nu mai mentionam cat de mult deschide galbenul aceasta zona, luminand-o si facand-o mai primitoare.

            Camera copiilor este de cele mai multe ori vopsita in galben sau in combinatie cu albastru sau roz. Mobila este deschisa la culoare, crem. mobila poate fi si ea galbena, de exemplu scaunelele sau chiar patutul.

            Galbenul viu, auriul sunt preferate pentru a da accente noi si interesante oricarei incaperi incepand cu culoarea parchetului si terminand cu accesoriile. Ce contrast frumos face o perna galbena intr-o mare de perne rosii de exmplu. sau ce elegante sunt niste veioze din ceramica galbene cu abajururi crem sau bej. Sa nu mai vorbim de un scaun modern, cu forma ciudata, perfect pe un fundal alb sau crem.

 

  

           

       

Bucataria va fi mai luminoasa si mai moderna daca veti alege o mobila cu bar galben. Contrastul cu inoxul si culoarea gri va fi unul de efect. Spoturile si geamul transparent vor completa de minune ansamblul. Parchetul de culoarea mahonului va contrasta minunat cu mobila galbena.

 

            Toate schemele monocromatice devin mai frumoase daca folositi cu masura si in mod inedit materiale cu texturi deosebite sau cu nuante in degrade. Accesoriile care pot avea culoarea galbena sunt covoarele, partea de sus a draperiilor, ramele oglinzilor de toate marimile si formele si mici obiecte de decorare care pot fi asezate la vedere, pe masa, policioare, in biblioteca. Galbene pot fi si aranjamentele florale proaspete.

     

            Ceramica, vazele de sticla sau cristal, statuietele cu tenta de galben pot fi folosite cu incredere pe orice suport de lemn negru sau maro inchis, astfel vor iesi in evidenta.

 www.incasa.ro

Altheate

08 oct 2007