Trucuri pentru o casa calduroasa iarna


Chiar daca afara este frig puteti sa mentineti o atmosfera calda si primitoare in casa. Daca veti urma cateva sfaturi simple veti mentine mai mult timp caldura in incaperi, dar si in sufletul dumneavoastra.

Efectul estetic este foarte important asa ca decorati totul in culori calde, deschise, vii. Ganditi-va si la tonuri blande de galben, portocaliu, rosu. Puteti vopsi si peretii in culori calde, iar daca preferati peretii albi atunci adaugati putina culoare cu ajutorul covoarelor, accesoriilor, prin mobila deschisa la culoare sau in combinatii de doua culori. Daca preferati culorile mai intense, jucati-va cu rosul.

Daca nu aveti un semineu sau soba puteti folosi si un set de lumanari asezat frumos pe masuta de cafea. Totul va deveni mai romantic, intim si chiar cald. Un efect puternic poate fi dat de un semineu din piatra, si de ce nu alaturi de un butuc ornamental. Semineele sau sobele care folosesc lemnele sunt de multe ori preferate datorita mirosului de lemn si sunetului  pe care-l face jarul. Atmosfera va fi astfel incalzita la propriu si la figurat.

 

     

           

O bucata de blana naturala sau chiar o patura mai groasa sunt perfecte pentru a va incalzi picioarele cand stati la televizor. Si salurile sunt foarte potrivite si le puteti aseza  pe canapea sau fotoliu. Cu cat mai calduroase si mai fine la atingere, cu atat mai bine. Mohairul este cel mai indicat.

           

Pentru a mentine mai mult caldura acoperiti toate suprafetele, podelele, pardoselile cu covoare de diferite marimi, forme, in culori calde si cat mai groase.

 

  

           

Va place sa stati in fotoliu la fereastra sa priviti pur si simplu afara sau sa cititi ceva? Atunci trebuie sa izolati bine fereastra pentru a nu permite frigului sa intre. Sau poate ar trebui luata in consideratie si varianta mutarii fotoliului intr-un alt colt al camerei, mai calduros, cel putin pe perioada iernii.

           

Indreptati-va catre activitati de familie, antrenante de genul privitul albumelor foto, Monopoly sau alte jocuri de grup. Mancati impreuna popcorn, bomboane si nu va ganditi la frigul de afara.

 

          


Umpleti-va casa cu mirosuri proaspete si dulci, amplasati peste tot mere sau gutui, scortisoara, conuri verzi de brad. Nu uitati de lumanarile parfumate.


Folositi accesorii de sezon, conuri, crengi de brad, aranjate interesant in cosuri de lemn, nuiele.

www.incasa.ro

Altheate
14 ian 2008