Cum amenajam locuinta toamna?

toamnaSuntem la jumatatea primei luni de toamna si inca ne mai bucuram de razele calde ale soarelui. Noptile si diminetile sunt insa din ce in ce mai reci, frunzele incep sa capete o culoare aramie, iar oamenii petrec din ce in ce mai mult timp in locuintele lor. Flair-ul si atmosfera din incapere reprezinta factori care ne pot influenta mai mult sau mai putin starea de spirit.

In acest context, cercetarile stiintifice au demonstrat faptul ca o ambianta destinsa si relaxanta a unui spatiu, realizata prin culori placute, accesorii si decoratiuni potrivite, au o influenta pozitiva asupra fiecarei persoane in parte.

Pentru a ca sarmul toamnei sa se poata asterne in casele noastre beneficiem de o sumedenie de solutii si posibilitati din punct de vedere al amenajarii interioare. Spre exemplu, pentru persoanele care sunt legate de natura este important sa fie aproape de aceasta chiar si prin prisma ideilor de amenajare aplicate in anumite zone ale locuintei. Este greu sa schimbam aspectul celor 4 pereti odata cu schimbarea anotimpului, de aceea exista alte solutii. De pilda, cu ajutorul materialelor confectionate din tesaturi naturale putem transforma orice spatiu. De asemenea culorile joaca un rol foarte important, iar toamna este ca un pictor care ne ofera o paleta larga pe care noi sa o folosim.

Culorile toamnei

In locuintele amenajate sau reamenajate cu motivele anotimpului in care ne aflam sunt potrivite pe langa clasicele culori si tonuri maronii si nuante de portocaliu si verde inchis. De asemenea, culoarea soerelui, cea a macului si cea a pamantului pot fi integrate printre acestea, iar rezultatul va fi cu siguranta unul peste asteptarile oricui.

Nici auriul si bronzul  nu ar trebui sa lipseasca din “peisajul” incaperii, deoarece ambele tonuri emana caldura si transforma atmosfera intr-una prietenoasa si primitoare.

Reamenajarea peretilor si reorganizarea in spatiu

Culorile toamnei sunt potrivite atat pentru amenajarea peretilor si pentru alegerea covoarelor, cat si pentru cea a lenjeriei de pat, a perdelelor si a fetelor de masa. Toate acestea impun accente simple, distinse, care bucura toate simturile. Odata cu aleherea pieselor de mobilier, incaperea primeste o particica din farmecul anotimpului, deoarece culorile si formele acetuia, insa si pozitionarea lor in incapere repreinta factori decisivi in ceea ce priveste confortul si starea noastra de bine.

Importanta luminii

Nu doar mobilierul sau celalate accesorii sunt importante atunci cand este vorba de reamenajarea unei locuinte, ci si elementele de iluminat, deoarece acestea pot influenta foarte mult intreaga atmosfera si pot pune in valoare frumusetea si farmecul anumitor obiecte.

Odata cu modernizarea tehnologiei si obiectele de iluminat au trecut prin diverse etape ale dezvoltarii, iar astazi rezultatul este unul imbucurator. Astfel sursele de lumina din locuinta noastra au grija ca atmosfera sa fie una placuta si confortabila. Pe langa aplice, lampi sau veioze foarte potrivite sunt lumanarile cu diverse arome.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro