Decoratiuni pentru Sarbatoarea Craciunului

Coronite si lumanari

Craciunul incepe inca de la usa de la intrarea locuintei! Lumanarile stau in suporturi de sticla pe pervazul ferestrelor, iar crengile de brad servesc drept accesorii care dau o pata de culoare si care emana o mireasma minunata. La usa atarna o coronita, care ne pregateste o mica surpriza: aceasta consta din eucalipt. Frunzele imprastie un charm natural, iar cateva globutele intregesc tabloul plin de farmec.

Decoratiuni dulci

Datorita culorii lor - rosu aprins - rodiile sunt foarte potrivite pentru a fi decoratiuni specifice acestei Sfinte Sarbatori. Cu ajutorul unui ornament din glazura acestea devin unul din punctele de atractie din locuinta. Pentru a realiza aceste podoabe nu este nevoie de o indemanare artistica.

turte craciun lumini craciun turte

Lumanari si globuri

Pretutindeni in locuinte se intrevad ici licariri si luminite care stralucesc in preajma Craciunului. Micile aranjamente dau un aspect extraordinar comodelor, masutelor de cafea sau pervazelor si rafturilor cu carti. De asemenea o farfurie din sticla rosie, o lumanare, precum si multe globuri sidefate sau mate transforma orice incapere intr-una cu aer de sarbatoare.

Fursecuri delicioase, ornamentale

Este foarte pacat pentru a le manca. Desi sunt foarte delicioase fursecurile in forma de braduti, de mosi, de cizmulite sau cadouri reprezinta totusi o decoratiune originala si plina de farmec pentru zilele de Craciun. Cei mici sunt incantati daca sunt inclusi in treaba de la bucatarie: decuparea aluatului in diferitele forme, mireasma acestora cat imp se afla in cuptor, iar in final impodobirea lor cu bombonele colorate  sau perlute stralucitoare din zahar reprezinta o adevarata sarbatoare pentru micii cofetari!

Globurile de Craciun

Aceste globuri reprezinta ceva deosebit: cele originale sunt de fapt cele din portelan si sunt confectionate manual. Multi astfel de producatori scot pe piata globuri unicat, care bineinteles au ceva special, un farmec aparte. Globurile pot fi agatate pe crengile bradului, dar reprezinta o decoratiune deosebita si daca sunt asezate pe masa.

Licarirea lumanarilor

Cu ajutorul luminii calde a lumanarilor decorative putem transforma casa intr-o clipita intr-una de sarbatoare. Un aranjament din lumanari albe arata foarte nobil pe un platou ornamental.

Ghirlande pentru Craciun

Ghirlandele reprezinta o decoratiune foarte potrivita mai ales pentru trepte. O ghirlanda din ramuri de brad frumos aranjata si prinsa de balustrada transforma imediat orice hol sau incapere. Cu ajutorul unor panglici fine, a clopoteilor si a globurilor ghirlandele primesc un aspect deosebit.

InCasa.ro